7 места со најдобар поглед на поларната светлина

Од каде најдобро се гледа поларната светлина? Областа на северната поларна светлина претставува круг околу северниот магнетен пол. Областа од северна Норвешка која се наоѓа северно од Vesterålen се наоѓа во оваа зона. Па овде има најголема шанса за најдобар поглед на поларната светлина. Tromsø се наоѓа во центарот на полето на поларната светлина. Сепак има … Continue reading 7 места со најдобар поглед на поларната светлина