Travel AdvisorTravel Advisor

бизнис

Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони

Авиопревозниот EasyJet, вети дека ќе развие флота од електрични авиони. Оваа флота до 2030 година ќе ги покрие рутите на кратките летови. Ваквиот потег ефикасно ќе го редуцира ослободувањето на јаглерод диоксид во воздухот, а ќе ја редуцира и бучавата што ја создаваат нивните авиони. Патниците кои се загрижени за влијанието на воздухопловот врз животната […]

Медицински туризам, погледнат преку – “EyeSTAR Lasik Institute” Турција

текст и фотографија Билјана Дончовска Патувањето во странство за остварување на одредени дијагностички и терапевтски процедури, од една во друга земја, поради различни причини се нарекува здравствен туризам. Лицето кое патува за третман се нарекува здравствен турист. Здравствениот туризам не е ограничен само во болниците. Тоа е термин кој може да се користи за секоја институција која […]

Топ 10 туристички земји

Марк Твен одамна рече: “Патувањето е фатално за предрасудите, фанатизмот и ограниченоста”. Но, што ако луѓето секогаш патуваат на истите места, и секогаш ги трошат на истите дестинации? На мапата се истакнуваат местата кои туристите најмногу ги посетуваат. Постои голема разлика меѓу оние места каде што профитот од туризмот е голем и оние на кои […]

Едноставно – К И Н А

Посетата на популарните дестинации во Европа, авантурите со африканско фото сафари или одмор на прекрасните плажи на Полинезија – секогаш се  на листата на љубителите на патувањето. Сепак, се чини дека Кина до 2030та година – ќе стане најпопуларна дестинација за патување во светот – се вели во новиот извештај, на компанијата Euromonitor International.   […]

Компанијата Волт Дизни ги подига цените

Компанијата Волт Дизни ќе ги поскапи цените на влезниците за нивните забавни паркови во САД. Со тоа цената на некои еднодневни билети ќе се зголеми и за 25 отсто. Новото поскапување доаѓа неполна година по последниот пораст на цените од 18 отсто. Тоа се случи пред отворањето на новиот тематски парк за серијалот Војна на ѕвездите […]

Каде туристите најмногу трошат пари

Марк Твен одамна рече: “Патувањето е фатално за предрасудите, фанатизмот и ограниченоста”. Но, што ако луѓето секогаш патуваат на истите места, и секогаш ги трошат на истите дестинации? На мапата се истакнуваат местата кои туристите најмногу ги посетуваат. Постои голема разлика меѓу оние места каде што профитот од туризмот е голем и оние на кои […]

Авиопревозниот EasyJet воведува флота од електрични авиони

Авиопревозниот EasyJet, вети дека ќе развие флота од електрични авиони. Оваа флота до 2030 година ќе ги покрие рутите на кратките летови. Ваквиот потег ефикасно ќе го редуцира ослободувањето на јаглерод диоксид во воздухот, а ќе ја редуцира и бучавата што ја создаваат нивните авиони. Патниците кои се загрижени за влијанието на воздухопловот врз животната […]

До 2030 година Кина ќе стане најпопуларна дестинација во светот

Посетата на популарните дестинации во Европа, авантурите со африкански сафари или одмор на прекрасните плажи на Полинезија – секогаш се секогаш на листата на љубителите на патувањето. Сепак, се чини дека Кина до 2030та година – ќе стане најпопуларна дестинација за патување во светот – се вели во новиот извештај, на компанијата Euromonitor International. Бројот […]

Page 1 of 1