Travel AdvisorTravel Advisor

Видео

Париз од друг агол

  Париз е сигурно еден од најатрактивните градови во Европа и светот. Интересен е во секое време во годината.Во есента која ќе ги обои лисјата во многубројните паркови во златно-жолта боја , зимата која е секогаш пријатно да се гледа од некое топло бистро ,пролета која го разеленува париз и летото кога мноштво луѓе брзаат […]

Париз на порталот на „Travel Advisor„

  Париз е сигурно еден од најатрактивните градови во Европа и светот. Интересен е во секое време во годината.Во есента која ќе ги обои лисјата во многубројните паркови во златно-жолта боја , зимата која е секогаш пријатно да се гледа од некое топло бистро ,пролета која го разеленува париз и летото кога мноштво луѓе брзаат […]

Плажата Кута место од вашите фантазии

За Кута која важи за едно од најпосетуваните места на Бали, се слушнале сите. Кута е живо место кое постојано се развива и секогаш има да понуди нешто ново, интересно и егзотично. Dream Museum Zone или накратко DMZ е интересна атракција во затворен простор и е идеална за дождливи денови. Се состои од големи атрактивни […]

21-ви Светски игри на планински велосипедизам „Saalbach Hinterglemm“.

Повеќе од 1.000 спортисти од повеќе од 20 земји се борат за титулата на шампионатот на Светските игри меѓу 05 и 08 септември. Пет маратонски растојанија помеѓу 21 км и 80 км ги бараат многу напор од спортистите кои ги туркаат до нивните максимални граници. Ново: Дисциплината на крос-кантри го слави своето враќање во 2019 […]

Балоните во Кападокија – искуство што мора да се доживее

Балоните во Кападокија се едно од најдобрите искуства во Турција. Без разлика дали имате искуство за летање со балони или не, се е многу едноставно.   Најдобро е да се разбудите пред зората додека е се уште темно, бидејќи најдоброто доживување е да го дочекате утрото на балон. Дневно со балони летаат околу 2000 туристи. […]

Плажата Кута – Занимливости и кратко видео

За Кута која важи за едно од најпосетуваните места на Бали, се слушнале сите. Кута е живо место кое постојано се развива и секогаш има да понуди нешто ново, интересно и егзотично. Dream Museum Zone или накратко DMZ е интересна атракција во затворен простор и е идеална за дождливи денови. Се состои од големи атрактивни […]

Втора по големина зграда во светот

По катастрофалниот земјотрес во Букурешт во 1977 година, злогласниот комунистички диктатор Николае Чаушеску почна да го реконструира градот. Му требаше изградба на нешто масивно сакајќи на тој начин да му докаже на својот народ дека е најдобар лидер во социјалистичкиот блок. На 25 јуни 1984 година, започна изградбата на една од најбесмислените згради во историјата […]

Page 1 of 1