Travel AdvisorTravel Advisor

Спорт

Val d’Isere – идиличен ски-центар како од бајките за Снежана

Ски реcортите не спијат кога нема снег. Голем број од нив се прилагодуваат на годишните времиња и организираат разни активности, гастрономија и екскурзии за авантуристите. Сите сериозни скијачи знаат дека Val d’Isere е најдоброто скијачко одморалиште. Толку многу добри, долги и стрмни падини, веднаш до прекрасно село, не може да се најде на ниедно друго […]

Дали е одмор , ако нема нуркање ???

Некои луѓе се заинтересирани за една специфична област од туризмот и барат места каде тоа е развиено и има специјални тренинзи и опрема , тоа е нуркањето.Обука за рекреативни нуркачи е процес на развивање на знаења и разбирање на основните принципи и вештини и процедури за користење на опрема за нуркање, така што нуркачот може […]

Велигден на Пирин-Банско

Банско Пиринскиот бисер е фасцинантна симбиоза на историјата, традицијата  и културата.   Со сето она што посетителите можат да го најдат тука – стара архитектура, фолклор, древна култура, сочувана традиција и обичаи, уникатна кујна, неверојатен локален хумор ,разновидни планински пејсажи и прекрасни патеки за скијање. Банско Пиринскиот бисер претежно го покрива најубавиот дел на планината […]

Val d’Isere – најдоброто скијалиште за време на лето

Ски реcортите не спијат кога нема снег. Голем број од нив се прилагодуваат на годишните времиња и организираат разни активности, гастрономија и екскурзии за авантуристите. Сите сериозни скијачи знаат дека Val d’Isere е најдоброто скијачко одморалиште. Толку многу добри, долги и стрмни падини, веднаш до прекрасно село, не може да се најде на ниедно друго […]

Трката Inferno – најголемата аматерска скијачка трка

Трката Inferno која се одржува во швајцарското алпско одморалиште Murren, за првпат беше организирана во 1928 година од страна на група таканаречени “ski-crasy” Британци. Денес таа е најголемата аматерска скијачка трка во светот. Arnold Lunn, кој е основач на скијачкиот клуб Kandahar, исто така е основач и на трката Инферно, па голем број од учесниците […]

Page 1 of 1