Travel AdvisorTravel Advisor

Хрватска

Дубровник – „All Season„

Дубровник дестинација за цела година Град во јужниот дел на Хрватска, кој излегува на Јадранско Море, во регионот на Далмација. Дубровник е една од најпознатите туристички дестинации во Средоземно Море, пристаниште и седиште на Дубровничко-неретванската жупанија. Според податоците од пописот во 2011 година, Дубровник имал 42.615 жители. Во 1979 година, градот Дубровник бил вклучен во […]

 Лето во зелената спа дестинација – ДАРУВАР

Добредојдовте ова лето во познатата зелена спа дестинација  градот Дарувар, кој е сместен во мешавина на урбано зеленило и пријатни сенки, нови и историски градби и богата понуда на рекреативни содржини. Раскошниот велнес, отворени базени, забава, ладовината на ѓерданот на зелениот континент , се совршен рецепт за континентална летна забава. Побарајте ја оваа лето во […]

Јадран „нашо море“, Хрватите наши луѓе

  Дали некогаш сте се запрашале каде e некое место?  Travel and leasure  ги открива најбараните термини во категоријата “Каде е”. Дестинации, како што е Хрватска ,овде во Македонија е смешно да не се знае каде е, дури и писателот на овие редови ја има посетено со екскурзии ,Загреб, Плитвице,Сплит ,Дубровник и.т.н. Во Европа е  […]

 Лето во зелената спа дестинација – ДАРУВАР

Добредојдовте ова лето во познатата зелена спа дестинација  градот Дарувар, кој е сместен во мешавина на урбано зеленило и пријатни сенки, нови и историски градби и богата понуда на рекреативни содржини. Раскошниот велнес, отворени базени, забава, ладовината на ѓерданот на зелениот континент , се совршен рецепт за континентална летна забава. Побарајте ја оваа лето во […]

Божиќ во Шибеник – празнична гастро авантура

На почетокот на Божиќ во Шибеник започнува и уникатна гастро авантура. Во Шибеник Ве очекува раскошен гастрономски Декември! Божиќна гастро авантура. Покрај веќе докажаните јадења како што се домашните колбаси, свинско месо, ќебапи, колачи … за време на Божиќ во Шибеник се спрема и низа од кулинарски изненадувања, така што посетителите можат да уживаат во […]

Зимската магија во Кутина – откријте ја оваа зима

Заедно со богатата празнична декорација, украси и инсталации, наскоро во Кутина ќе завладее зимската магија. За овој настан, организаторите подготвија навистина богата програма. Во неа секој може да пронајде нешто за себе, од најмладите до најстарите. Почнувајќи од 8 Декември па се до средината на Јануари следната година ќе се одржува манифестацијата “Зимска магија”. Оваа […]

Магичниот Божиќ во Дарувар

Дали би сакале да посетите некое шармантно зимско место, исполнето со традиционални ритуали, пристојно украсени улици, со мирисот на домашни колачи и греено вино. Дали би сакале да уживате во зимската идила, добрите дела, подароците, духовните и забавните песни и пријателски настроените домаќини. Доколку тоа е тоа што го посакувате тогаш тргнете накај Дарувар. Доживејте […]

Page 1 of 1