Travel AdvisorTravel Advisor

Vail Resorts компанијата – водечка во ски-светот

Деловните интереси на Vail Resorts компанијата се насочени кон најдобрите северноамерикански скијачки центри. Компанијата работи во три одделни, но интегрирани сегменти.

Во ски – центрите компанијата поседува и управува со жичари, ски училишта, ски – наем а исто така и  некои продавници, ресторани и агенции за изнајмување.

Vail Resorts компанијата, поседува или управува со луксузни хотели и станбени згради. Исто така поседува и неколку терени за голф под брендот RockResorts. Исто така е сопственик на компанија која развива, гради и продава недвижен имот и хотели кои се наоѓаат околу одморалиштата и во околните градови. Бизнисот во Колорадо е дополнет со КМЕ – транспортна компанија која нуди шатл-услуги со модерни комбиња Мерцедес, кои работат меѓу ски-центрите и аеродромите.

Преку управување со ски-центри на овој начин, компанијата воведе сосема нов начин на водење бизнис во ски-индустријата и на тој начин стана најголем играч во светот. Во текот на последните 5 години, тие инвестираа повеќе од 500 милиони долари во нови проекти.

Минатата сезона, нова жичара беше пуштена во употреба која ги поврзува одморалиштата во Canyons и Park City, со што беше создадено најголемото скијачко одморалиште во Северна Америка, наречено Парк Сити Ресортс. Компанијата вработува над 26.000 луѓе.

Она што ја прави најголемата разлика во ски услугите меѓу Европа и САД е, пред сé, учтивоста, како прва и најважна разлика и шесте водечки принципи: да им служи на другите, поради вистинската работа, да се прави добро, да се биде безбеден, да се цени вредноста и секако забавата. Како компанија, Vail Resorts е многу свесна за животната средина и поради тоа што работи во чувствителни природни средини, таа исто така има свои центри за рециклирање и инвестира во обновливата енергија.

The Epic Season Pass е ски-карта измислена од Vail Resorts која може да се користи во текот на целата сезона во нивните ски-центри: Вајл, Бивер Крик, Брекенриџ, Кистон, Парк Сити, Небесни, Нортстар, Кирквуд, Вилмот, Афтон Алпс, планината. Брајтон и Арапахо, плус Австралискиот Перишер и канадскиот Вистлер Блеккомб. Во Европа, ски патеката е валидна, со ограничувања во однос на бројот на денови, во 30 скијачки центри на Алпите. Продажбата на оваа карта започнува во текот на летото, а цената дефинитивно е најдобра кога е купена на време, односно пред почетокот на сезоната.

Посетете го нашиот YouTube канал.

Skyway жичарата – најубавата во Европа

Трката Inferno – најголемата аматерска скијачка трка

Val d’Isere – најдоброто скијалиште за време на лето

Previous articleSkyway жичарата – најубавата во Европа
Next articleБожиќни саеми во Европа