Travel AdvisorTravel Advisor

Može li se kupiti sreća?

Shopping je dio moderne kulture. Problem je u tome što većina nas ne samo da ide do dućana kada trebamo nešto, nego i kada nam zaista ništa nije potrebno. 

Sreča zbog kupnje neke nove stvari vjerojatno će nestati u nekoliko sati ili dana. Možda ćete stvari koristiti dulje od toga , ali radost će vrlo brzo nestati. Problem s ovom vrstom kupovine je što se ljudi na ovaj način pokušavaju razveseliti. Nažalost, klišej je istina. Novac ne može kupiti sreću. Barem ne kad je riječ o proizvodima.

Shopping je ovisnost. I to je točno. No, prava sreća nikada ne dolazi od kupnje stvari. Možete li kupiti sreću uopće? Sreću možda ne, ali možete kupiti iskustva koja vam donose trajnu sreću, uspomenu i novo su iskustvo.

Prema istraživanjima sa Sveučilišta Cornell, iskustva vam mogu pomoći izaći iz ciklusa u potrazi za srećom shoppingom. Profesor psihologije Thomas Gilovic ukazuje na to da putovanje može biti pravo rješenje budući da putovanje može donijeti istinsku sreću.

Kada rezervirate putovanje, doživjet ćete val radosti i zadovoljstva kao kad kupite nove cipele ili novi telefon. Međutim, putovanje također pruža trajne uspomene, upoznavanje različitih kultura i zemalja, dragocjeno vrijeme s ljudima koje volite, nove perspektive, i još mnogo toga. Uspomene s putovanja ostat će s vama zauvijek za razliku od novih krpica.

Osim putovanja, još neka iskustva mogu donijeti sličnu količinu radosti. Naučite nove vještine. Nađite hobi. Pogledajte dobru predstavu ili film. Bavite se sportom. Idite na festivalima. Probajte nešto novo! Ove aktivnosti će stvoriti uspomene i postati izvor radosti.

Na kraju života, nikada nećete reći: „Žao mi je ulaganje novca u iskustva i sjećanja. Zapamtite, putovanja i iskustva su prava tajna sreće.

Travel Advisor – putovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Putujte s frendicama dobro je za zdravlje!

5 razloga da češće putujete

10 savjeta za jeftinije putovanje

Previous articleDjeca i mladi Hrvatske za djecu i mlade Madagaskara
Next articleKršite li pravila ponašanja na putu?