Muškarac kupio avionske karte vrijedne 250.000 dolara za 17.000 dolara

Autor članka:
Podijeli:

Zbog pogreške japanske zrakoplovne kompanije muškarac kupio znatno jeftinije avionske karte

Muškarac je kupio avionske karte u vrijednosti od 250.000 dolara za samo 17.000 dolara nakon što je japanska zrakoplovna kompanija All Nippon Airways pogriješila s konverzijom valuta, izvijestio je Bloomberg.

Herman Yip, koji vodi web stranicu za putovanja i živi u Hong Kongu, rekao je za Bloomberg da je kupio 25 karata po velikim popustima. Rekao je da je kupio karte za obitelj i prijatelje kao i za sebe. “Nisam se čak ni potrudio pitati ih hoće li moći ići jer sam trebao stvarno brzo rezervirati”, rekao je za Bloomberg.

Bloomberg je izvijestio da su letovi koje je kupio uključivali povratno putovanje prvom klasom od Jakarte, Indonezija, do Arube preko Tokija i New Yorka koji su koštali samo 890 dolara (popust blizu 95%). Nakon što je njegova narudžba potvrđena, Yip je mogao i besplatno promijeniti svoje letove pa je ponovno rezervirao prvu dionicu putovanja kako bi krenuo iz Bangkoka.

I drugi su primijetili grešku zrakoplovne kompanije

Nakon što je primijetio istu grešku, Johnny Wong, koji radi u zrakoplovnoj industriji, rekao je za Bloomberg da je rezervirao povratne letove business klase od Jakarte do Honolulua preko Tokija za 13 milijuna donga (550 dolara). “Nikad nisam mislio da ću uhvatiti takvu ponudu”, rekao je Wong, dodajući da je požurio s kupnjom svoje karte prije nego je zrakoplovna kompanija primijetila pogrešku.

Bloomberg je izvijestio da se većina pogrešaka s cijenama karata odnosila na putovanja koja su počela letom iz Jakarte za Japan, a potom za New York.

Još je jedna osoba ugrabila kartu za business class let od Jakarte do New Yorka, s presjedanjima u Singapuru i Tokiju (prema tamo) i Tokio na povratku za samo 300 dolara, što je niže od prosječne cijene od 10.000 dolara, izvijestio je Bloomberg. Putovanje se sastoji od ukupno pet letova.

All Nippon Airways je ranije rekao da su karte prodane jeftino zbog greške koja je nastala na njegovoj vijetnamskoj stranici zahvaljujući pogreški s konverzijom valute, izvijestila je kineska središnja novinska agencija.

Važna je brza reakcija i fleksibilnost

Yip je rekao da je u ovakvim situacijama važno brzo djelovati i biti fleksibilan jer bi puno ljudi vjerojatno željelo kupiti karte. “Ako vidite nešto što je vjerojatno desetina originalne cijene, samo rezervirajte”, rekao je Bloombergu. “Vrlo je vjerojatno da ćete moći promijeniti ili otkazati jer će zrakoplovna kompanija uvijek željeti da otkažete.”

Predstavnik ANA-e rekao je za Insider da je “funkcionalna pogreška na web stranici ANA Vietnam, povezana s problemom s konverterom valuta” omogućila nekim kupcima da kupe karte s popustom.

“ANA još nije odredila kakav će biti postupak s kupnjama, no putnici koji su kupili karte s popustom za određene letove, ANA će se pobrinuti da mogu putovati tim letovima. Uzrok problema i utjecaj je i dalje nepoznat te istražujemo. Ispričavamo se našim kupcima zbog neugodnosti uzrokovane tehnološkom pogreškom.”


Autor naslovne fotografije: © Philip Myrtorp from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave