Muzej lavande u Provansi

Muzej lavande

Muzej lavande

Od otvorenja muzej lavande u Provansi je „must see“ za sve posjetioce ove divne regije.

Muzej lavande

 

Svake godine nudi neko novo interaktivno iskustvo. Ove godine je gurmanski put lavande pri kraju kojeg posjetioci imaju priliku kušati ovu plemenitu biljku. Uz taj put je i poseban dio pri kojem se vježba osjetilo mirisa. Tek to je pravi čulni doživljaj!
Do muzeja je lako doći, ne treba se penjati na brda u potrazi za poljima u cvatu niti se posebno obući za veranje preko kamenih zidova. Lokacija muzeja je u mjestu Coustellet na ulazu u Regionalni park Luberon. Smješten je u tradicionalnoj kamenoj kući kakve vidimo diljem Provanse. Okoliš je pažljivo uređen kao predivan Mediteranski vrt pun lavande i maslina.

Muzej lavande
Muzej je posao u vlasništvu obitelji Lincele od 1991. koja je poznata po destilaciji finog ulja lavande duže od stotinu godina. Ponosni vlasnici generacijama unapređuju proizvodnju upošljavaju te educiraju lokalno stanovništvo u svrhu što boljeg i kompetitivnog proizvoda na svjetskom tržištu.
Goste dočekuje vodić koji ih dalje vodi na čulno putovanje boja i mirisa. Objašnjava se razlika između plemenite i hibridne lavande, a kratki film pokazuje povijest ove biljke na ovim prostorima od 16.stoljeća do danas.

Muzej lavande

Ulaznica je 6,80E, a za djecu do 15 godina je besplatno. Lijepi vrt u kojem su brojni stolovi je pogodan za piknik kojeg Francuzi toliko vole.
Posebne ture su dvije. Mogu se probati razni specijaliteti provansalske kuhinje koji se pripremaju s lavandom i medom od lavande kao što su Meringues i Macarones te čaj od lavande. Dostupni su i recepti za pripremu jela i napitaka. Razgled s vodičem traje oko sat i pola. Ulaznica je 6,80E.
Druga opcija je „tura nosa“ koja obuhvaća vježbanje mirisa s različitim vrstama lavandina ulja koje se koristi u brojnim proizvodima i parfemima. Ta tura također košta 6,80E

Musée de la Lavande

276 route de Gordes – D2 – Hameau de Coustellet

84220 Cabrières d’Avignon

www.museedelalavande.com

Travel AdvisorBusiness

Posjetite naš YouTube kanal.

Kada i gdje treba vidjeti polja lavande u Provansi ?

 

Aix-en-Provence u jesen

10 najboljih filmova koji potiču želju za putovanjem