Travel AdvisorTravel Advisor

Na avion samo s potvrdom o cijepljenju?

Qantas je potvrdio

Izvršni direktor Qantasa rekao je da će ljudi koji žele letjeti s njima morati dokazati da su cjepljeni protiv koronavirusa prije nego što se ukrcaju na svoj let, a nakon što bude široko dostupan.

Šef australskog zrakoplovnog prijevoznika Alan Joyce također računa da će dokaz o cijepljenju biti opći zahtjev mnogih zrakoplovnih kompanija jer se stvari nakon ove pandemije počnu vraćati u normalu.

Novo normalno?

Joyce je ranije izjavio da se zrakoplovna putovanja neće nastaviti u potpunosti dok ne bude dostupno sigurno cjepivo za osoblje i putnike, ali je i dalje od toga rekao da će postati nužnost za one koji žele putovati.

Joyce je dodao: “Razmišljamo o promjeni naših uvjeta i odredbi kako bi za međunarodne putnike tražiti da se cijepe prije nego što uđu u zrakoplov. Hoće li to trebati u zemlji, morat ćemo vidjeti s COVID-19 i tržištem, ali svakako, za međunarodne posjetitelje koji izlaze [iz Australije] i ljude koji napuštaju zemlju smatramo da je to nužno.”

Iako bi neki od anti-vaxxera jednostavno mogli pretpostaviti da mogu letjeti drugim zrakoplovnim kompanijama, Joyce vjeruje da će ovo pravilo primijeniti bilo koji prijevoznik, a ne samo Qantas.

Dodao je: “Mislim da će to biti uobičajena stvar jer u razgovoru s mojim kolegama u drugim zrakoplovnim kompanijama širom svijeta čujem ista razmišljanja.”

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleTOP 5 zemalja za najljepša safari putovanja u Africi
Next articleLoše reakcije na odluku: bojkot Qantasa?