Travel AdvisorTravel Advisor

Jedva čekamo da se otvore novi bazeni kraj Zagreba

Jedva čekamo da se otvore novi bazeni kraj Zagreba.

Posjetili smo Naftalan i provjerili. U Ivanić Gradu je pred završetkom najveća investicija u sportsko rekreacijske sadržaje na vodi u Zagrebačkoj županiji i okolici.  Prvi smo posjetili, već gotove, bazene koji su u završnoj fazi uređenja. Jedva čekamo da se otvore jer ćemo sigurno biti stalni gosti.

Razgovarali smo s gđom Milicom Birk, pomoćnicom ravnatelja,  koja je izjavila:

„Bazeni su u sklopu specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan. Uz jednu u Azerbejdžanu, ova je jednina u svijetu za naftalanoterapiju. Naftalan je zemno mineralno ulje, svrstano u prirodne ljekovite činitelje. Od davnina se koristi u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti te u liječenju. Nedaleko Ivanić Grada je nalazište ljekovite nafte. Jedino takve vrste u Europi. Osim za posebne naftalanske kupke razvili smo proizvode od naftalana. Krma i ulje su vrlo traženi na tržištu.“

NAFTALAN-foto sasa cetkovic

Može li se kod vas naručiti i preko HZZO-a? Kakve su cijene?

„Pacijenti mogu doći u Naftalan naručivanjem preko HZZO-a na temelju preporuke svog liječnika i tada ima pravo na besplatno ljućenje i boravka. Ako pacijent sam snosi troškove boravka i terapija, cijene su vrlo povoljne i prihvatljive u odnosu na vrhunski kvalitetu usluge pod kontrolom medicinskih stručnjaka.“

U ponudi su wellness i spa sadržaji. Suvremeno opremljeni Wellness centar nudi razne sadržaje. Najnoviji bazeni su opremljeni uređajima za podvodnu masažu, tu je i whirlpool, parna i finska sauna te Laconium. Novi su teretana i fitness centar.

Od dva velika nutarnja bazena jedan je 25 metarski za plivanje, a u drugom su razne podvodne masaže. Vanjski bazen je namijenjen za kupanje i uživanje za lijepog vremena. Centar se nalazi u lijepom okruženju pa se čini kao da su bazeni usred uređenog parka.
U medicinsko- kozmetičkom centru se nude usluge različitih tretmana za lice i tijelo poput pomlađivanja kože, uklanjanja bora i zatezanja kože, liječenje rozaceje, fotoepilacija, medicinski piling i druge usluge. Liječnici dermatolozi su uključeni u obavljanje tretmana.

Terapija naftalanom

Terapija naftalanom je blagotvorna u liječenju kožnih bolesti kao što su psorijaza i neurodermatitis te upalnih reumatskih bolesti te bolesti zglobova i kralježnice.
Sredinom kolovoza kada se otvore, novi će bazeni biti otvoreni za sve.

Vlakom ili autobusom iz Zagreba se brzo i jednostavno dolazi do Naftalana. Autom je iz središta grada potrebno oko pola sata. Izlaz s autoceste je Ivanić Gradi i nakon par minuta se stiže do Naftalana. Putokazima je dobro obilježen dolazak.

Ivanić Grad je lijepo uređeno mjesto

Ivanić Grad je šarmantno malo mjesto. Šetnica u rječicu Lonju od Naftalana no središta mjesta je ugodna za bicikliranje i hodanje ili trčanje. U mjestu se nalazi mali muzej, nekoliko lijepih stranih zgrada, par kafića i restorana. Posebno je zgodna mala suvenirnica pored tržnice u kojoj se mogu kupiti razni lokalno proizvodi. U Ivanić Gradu se organiziraju zanimljiva događanja poput Bučijade i festivala igračaka.

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleLast-minute luksuzna krstarenja južnim Jadranom
Next article15 najljepših obiteljskih plaža u Hrvatskoj