Najbolji dani za put avionom

najjeftiniji dan za put avionom

Najbolji dani za put avionom

Zima, van sezone praznika i blagdana

Kada govorimo o sezonalnosti, ovdje važi jednostavno pravilo – najjeftiniji dani za let su na datume praznika. Budući da je gotovo cijelo ljeto jedako popularna turistička sezona zbog obilja mjesta za odmor, zima je sjajno vrijeme za traženje jeftinijih letova. Potražite nevjerojatno jeftine karte za mjesta poput Europe, Kanade i većine američkih odredišta (osim skijaških gradova, Floride i Havaja). Ako izuzmemo proljetni odmor, proljeće i cijela jesen također su izvrsni za pronalaženje povoljnih cijena karte do ovih odredišta.

Utorkom i srijedom

Nemoguće je predvidjeti kakav će biti najjeftiniji dan za let. Čak i ako biste mogli provjeriti podatke iz prethodnih godina da biste odredili koji dan nudi najniže cijene za vašu destinaciju, ne mora značiti da će tako bit i ove godine.

Putnički stručnjaci uglavnom se slažu oko najjeftinijih dana za putovanja u tjednu. Utorak i srijeda dva su najbolja dana u tjednu ako želite na avionskoj karti uštedjeti nešto novca.

Četvrtak i subota

Sljedeći najjeftiniji dani u tjednu za let su četvrtak i subota. Subota bi mogla zvučati kao popularni – dakle, skupi – dan za let. No, većina putnika se radije vraća s godišnjeg odmora nedjeljom kako bi maksimalno iskoristila svoje slobodno vrijeme. U međuvremenu, najpopularniji dani za poslovne putnike su ponedjeljak i petak.

Možete pratiti statistiku, ali i dalje ćete htjeti znati kako pronaći najmanje skupe letove koji odgovaraju vašim željama. Prijavite se za besplatna upozorenja o tarifi  i web stranice će vam slati obavijesti e-poštom kada cijene za vašu pretragu rastu ili padaju.

Najbolji dani za put avionom su esto drugačiji pa je važno pratiti kretanje cijena.

Travel Advisor-putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Osam zdravih trikova za duge letove

Koji su najgori dani za put avionom?

Ručna prtljaga kod niskotarifnih avioprijevoznika