Travel AdvisorTravel Advisor

Najbrži let preko Atlantika

Zrakoplov tvrtke Norwegian je oborio rekord u brzini preleta preko Atlantika.

Najbrži let preko Atlantika

Na letu između New Yorka i Londona  dogodio se najkraći transatlantski let za subsonične putničke zrakoplove. Boeingov Dreamliner 787-9 je 15.1. na letu DY7014 preletio rutu za samo pet sati i 13 minuta. Prijašnji rekord je bio tri minute duži.

Dreamliner

Letu su pogodovali snažni „tailwinds“ vjetrovi u rep zrakoplova. Maksimalna brzina bila je 776 milja tj. 1249 km na sat. Sletio 25 min. prije očekivanog vremena. Kapetan Harold van Dam je izjavio da su možda mogli biti i brži da ih na jednom dijelu nisu usporile turbulencije u zraku.

Norwegian je jedna od najbrže rastućih kompanija u avio businessu. Na kraju prošle godine proslavili su dolazak 150. zrakoplova. Ove godine se očekuje isporuka 25 novih Boeinga. Letjet će uglavnom na rutama između sjeverne Europe i Istočne obale Amerike. Do kraja 2018. očekuje se široko pojasni internet na dugim letovima.

Norwegian leti više od 500 ruta na 150 destinacija uključujući i 65 u Sjevernoj i Južnoj Americi, te Aziji. Najveći su niskobudžetni prijevoznik na interkontinentalnim linijama.

Prošle je godine obilježila velika kampanja regrutiranja pilota. Njih više od 700 se priključilo kompaniji zbog čega se u veliki problemima našao Ryanair koji je bio prisiljen otkazati veliki broj letova krajem 2017.

Travel Advisorbusiness

Posjetite naš YouTube kanal

Kakve se promjene mogu očekivati u avio prometu 2018 ?

Najbolje avio kompanije 2017

Norwegian najvljuje povećanje broja letova prema USA

 

Previous articleŠto sam radio dva tjedna u Vijetnamu
Next article10 znakova da su vam putovanja opsesija