Travel AdvisorTravel Advisor

Božićni sajmovi u Europi koje želiš posjetiti

Božićni sajmovi u Europi su sjajni festivali ljepote

U vrijeme Adventa, svi europski gradovi posebno su šarmantni obasjani božićnim lampicama. Zrakom se širi miris kuhanog vina, tradicionalnih jela i kolača. Neki od najvećih božićnih sajmova vuku tradiciju još od srednjeg vijeka, a u sezoni božićne kupovine, privlače milijune gostiju iz cijelog svijeta.

Neki od najljepših božićnih sajmova u Europi:

Copenhagen

Niste doživjeli božićna svjetla ako niste vidjeli gotovo četiri milje lampica dekorativno postavljenih duž čuvenog zabavnog parka Tivoli u Copenhagenu. Sajam je prepun štandova na kojim se prodaju tradicionalni kolači, toči kuhano crno vino i služe štapići od grožđica, badema i cimeta.

Brussels

 

Božićni sajam u Brusselu postoji tek od 2002, ali je festival Pleasures of winter već omiljena stanica Europljana za Božić. Svaku noć možete uživati u glazbeno svjetlosnom show programu, probati tradicionalne specijalitete poput belgijskog waffela, čokolade i neobičnih piva. Ako vam ni to nije dovoljno možete klizati na ogromnom klizalištu.

Amsterdam 

 

Advent u Amsterdamu zaista je divno iskustvo. Blagdanski ugođaj u Nizozemskoj počinje sredinom studenoga, ali najveće je gradsko slavlje u povodu dolaska Svetog Nikole kada se održava i velika gradska parada. Najveći božićni sajam je na Museumpleinu, veličanstvenom trgu koji se u vrijeme blagdana pretvara u tržnicu punu suvenira i lokalnih rukotvorina. Osobit je doživljaj posjet klizalištu na otvorenom gdje se, osim u klizanju, uživa u blagdanskim svjetlima i pogledu na gradske muzeje koji ga okružuju.

Previous articleMoskva zimi priča rusku bajku
Next articleKuda Putuje Djed Božićnjak – 510 000 000 kilometara u jednoj noći