Travel AdvisorTravel Advisor

Kina će do 2030. godine postati najpopularnija destinacija na svijetu

Naravno, obilazak popularnih destinacija diljem Europe, avanture na afričkom safariju ili relaksiranje na prelijepim plažama Polinezije – uvijek su aktualna mjesta na popisima zaljubljenika u putovanja.

Ipak, čini se kako će Kina do 2030. – te godine postati najpopularnija destinacija na svijetu – navodi se u novom izvještaju kompanije Euromonitor International.

Broj putovanja u svijetu je procijenjen na 1.4 milijarde u 2018. To je porast od impresivnih 5% u odnosu na godinu ranije. U regiji Azija – Pacifik se očekuje porast od barem 10%. Razlog je jačanje srednje klase koja je sve brojnija te eminentan porast nisko budžetnih avio kompanija.

Ako se nastavi ovaj trend broj dolazaka će se udvostručiti. Kina će zahvaljujući turizmu u narednih 12 godina zaraditi oko 2,6 bilijuna američkih dolara i s trona najposjećenijih destinacija skinuti Francusku.

via GIPHY

Nagli razvitak turizma, pojašnjava The Guardian, Kina može zahvaliti činjenici da je pristupačnija nego ikada prije, pogotovo za posjetitelje koji dolaze iz drugih azijskih zemalja u kojima je lako dobiti turističku vizu.

 

Osim toga, izvješće navodi kako nagli priljev turista, Kina može zahvaliti i sve većem broju  niskobudžetnih avio kompanija. Danas 80% turista u Aziji dolaze iz Azije. Kinezi danas čine i največi broj turista koji izlaze iz svoje zemlje iako tek ih 9% posjeduje putovnicu. Malo? Da jer to je samo 120 milijuna putnika.

Naravno, ne škodi ni činjenica kako je Beijing domaćin Zimskih olimpijskih igara koje će se održati 2022. godine te će nesumnjivo pomoći pri razvitku masovnog turizma.

No, Kina nije usamljena kada je riječ o doživljavanju turističkog buma. Egipat, Tunis i Turska također doživljavaju pravu renesansu turizma. Egipat je tako broji čak 134 % povećanja turističkih rezervacija u odnosu na prošlu godinu.

via GIPHY

Prema Malay Mailu, do 2030. godine,  pet najpopularnijih turističkih odredišta bit će Kina, Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska. Stoga je možda sada pravo vrijeme da posjetite sve destinacije prije nego baš svi pohrle u njih.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Što treba znati prije prvog putovanja u Kinu

 

TOP 5 destinacija za zimu na plaži, a nisu ni Tajland ni Bali

 

Gdje turisti troše najviše novca?

 

Previous articleZemaljski muzej Bosne i Hercegovine
Next articleČili je pravi heroj globalizacije