Travel AdvisorTravel Advisor

Najveće europske aviokompanije dobivaju pomoć država

Francuska, Nizozemska i Njemačka spašavaju najveće europske aviokompanije

Kao što smo najavili u zadnjih nekoliko tekstova o situaciji u avio industriji uzrokovanoj pandemijom Covid-19 virusom, oni koji su bliže državnom novcu imaju veće šanse za preživljavanje.

Air France/KLM

Nakon nekoliko tjedana pregovora francuski I nizozemski ministri financija su dogovorili pomoć posrnulom divu Air France/KLM. Vlade su osigurale u dogovoru s bankama 11 milijardi Eura u kreditima, subvencijama I garancijama kako bi spasile aviokompaniju.
Francuska vlada želi da Air France smanji broj domaćih letova za sve destinacije koje su unutar dva I pol sata udaljenosti. Mreža brzih vlakova je ekološki prihvatljivija. Do 2024 se očekuje smanjenje za 50% što bi dovelo do značajnog reduciranja emisija ugljičnog dioksida. Vlada je također naložila obnovu flote s modernim I efikasnim avionima koji troše manje goriva.
Nizozemska vlada također vrši pritisak na KLM I očekuje smanjenje broha noćnih letova. Briga za okoliš dolazi zajedno u paketu s državnom pomoći te šalje jasan signal drugim državama Europe.

Lufthansa

Lufthansa nije državna kompanija, li je I te kako od strateške važnosti. Osvrnemo li se na prošlu godinu onda vidimo da bi kompanija stajala vrlo dobro u poslovnom smislu da nije bilo pandemije.
EBIT Lufthansa grupe je za 2019 iznosila 2 milijarde Eura usprkos nepovoljnijoj poslovnoj klimi zbog povećanje cijene goriva I cjenovnog pritiska konkurentnih aviokompanija. Prihod je iznosio 36,5 milijarde Eura prema službenim podacima Lufthansa Grupe. Kompanija ima u vlasništvu i glavne avioprijevoznike Austrije, Švicarske I Belgije.
Prošlog je tjedna došlo do dogovora s Njemačkom vladom. Govori se o iznosu od 10 milijardu Eura kako bi se spasila jedina njemačka međunarodna aviokompanija. Da nije došlo do dogovora kompanija bi ubrzo proglasila stečaj. Svakog sata gubitak iznosi jedan milijun Eura.
Lufthansa je do 1963.bila državna firma. Tada je država počela rasprodavati svoje udjele pa je od 1997.potpuno privatizirana. Sad se država vraća u suvlasništvo s manjinskim paketom te s jednim ili dva mjesta u upravi. Na tim mjestima neće moći sjediti nitko od političara ili iz državne administracije. Formalno će Lufthansa postati dio državne imovine koju kontrolira ministarstvo financija. Kritična točka dogovora je bila kako onemogućiti nekompetentne političare da se miješaju u upravljanje aviokompanijom. Direktor Spohr je uspio dogovoriti uvjete s Angelom Merkel I ministrom financija Olafom Scholzom te se ovaj dogovor smatra konačnim.

Model suvlasništva je sličan onom u Airbusu. Njemačka, Francuska I Španjolska drže četvrtinu vlasništva proizvođača aviona, no nemaju direktnog utjecaja na poslovnu politiku kompanije. Najveće europske aviokompanije ovim mjerama mogu biti spašene od bankorta.

Travel Advisor – putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal

 

Previous articlePrvi virtualni susreti o turizmu – SMART TOURISM 5.0
Next articleZnate li koliko se subvencioniraju avionski letovi u Hrvatskoj ?