Travel AdvisorTravel Advisor

Naša vina piju se i na Karibima

Lijepa vijest stiže iz slavonske vinarije. Prvi puta u povijesti vina iz Hrvatske piju se na Karibima! Frankovka Feravina doplovila do otoka Curaçao i Bonaire!

Frankovka Dika i Frankovka Miraz Feravina piju se i na dalekim Karibima! Od sada ih se može pronaći na atraktivnim Nizozemskim Antilima, otocima Curaçao i Bonaire, koji uz Arubu čine takozvanu skupinu ABC otoka. Na karipsko otočje Frankovka Feravina došla je preko nizozemskog uvoznika i distributera i njegovog karipskog partnera.

„Raznolikost Hrvatske kao zemlje i hrvatskih vina ugodno je iznenadila karipskog uvoznika. Nakon degustacije s našim nizozemskim partnerom oduševile su ga naše Frankovke iz linije Dika i Miraz. Riječ je o uvozniku koji je na dalekim Karibima stavio naglasak na europska vina, osobito francuska, španjolska, portugalska i talijanska, a od sada i hrvatska.

S obzirom da imamo partnera u Nizozemskoj proces smo pojednostavnili pa su Frankovke preko Rotterdama stigle u Curaçao. Vijest da se naša vina piju i na Karibima jako nas veseli, osobito kada je riječ o frankovki, sorti kojoj u našim vinogradima i podrumima poklanjamo iznimnu pozornost“, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Čestitke Feravinu i nadamo se da će što više domaćih vina krenuti ka uspješnom izvozu u daleke destinacije.

izvor:explorecroatia.eu

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Daruvarska vinska cesta – priča o vinskim putevima i Martinju na ovim prostorima

Veličanstvene povijesne utvrde u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti

Gorski Kotar – težak prijatelj kojeg vrijedi upoznati

Previous articleZemaljski muzej Bosne i Hercegovine
Next article10 najljepših božićnih sajmova u Europi, a nisu Beč ili Zagreb