Travel AdvisorTravel Advisor

New York napokon ukinuo i posljednje restrikcije

Odlične vijesti: New York napokon ukinuo i posljednje restrikcije!

Nakon što su procijepili 70% odraslih osoba, New York napokon ukinuo i posljednje restrikcije! Više od 70% odraslih osoba primilo je barem jednu dozu cjepiva protiv korone u ovoj saveznoj državi. Takva situacija dovela je do toga da će se ukinuti i posljednje restrikcije, a to je u utorak potvrdio i guverner Andrew Cuomo.

Guverner Cuomo izjavio je kako je procijepljenost od 70% stanovništva bila nacionalna zadaća te da su ju uspjeli ostvariti i prije planiranog roka. Nadodao je kako se sada mogu vratiti normalnom životu te da se ukidaju sva ograničenja koja je država uvela za trgovinsku djelatnost i društveni život.

© Luca Bravo

Predsjednik Joe Biden planirao je ostvariti ovaj postotak procijepljenosti do američkog nacionalnog praznika 4. srpnja, a New York je prva velika američka država koja je objavila da je postigla taj cilj.

“Njujorčani su oduvijek bili čvrsti”

Ova velika savezna država bila je žarište epidemije u proljeće 2020. godine. Imali su više od 42.000 umrlih, a 33.000 ih je bilo u samom New Yorku. Postupno su ukidali restrikcije jer su i grad i država oprezno postupali s virusom.

„Njujorčani su oduvijek bili čvrsti, a prošla godina pokazala je u kolikoj mjeri“, izjavio je guverner Cuomo prilikom čestitke stanovnicima.

Ovaj događaj se i proslavio, a sukladno tome su neke zgrade i znamenitosti u državi još u utorak bile osvijetljene modrim i zlatnim svjetlom. Radi se atrakcijama poput Empire State Buildinga i Niagarinih slapova, a diljem cijelog grada moglo se uživati i u spektakularnom vatrometu.

© Andre Benz

Višu stopu procijepljenosti već su postigle neke manje savezne države, primjerice Vermont na sjeveroistoku zemlje. Njihov guverner Phil Scott u ponedjeljak je izjavio kako su postigli procijepljenost od 80% odraslih. Zahvaljujući tome, i on je od utorka proglasio ukidanje ograničenja.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePostaje li Hrvatska prva covid-safe destinacija za goste iz Njemačke?
Next article5 najboljih party destinacija u Europi