“Goodbye summer – Welcome Olio Nuovo”

Autor članka:
Podijeli:

Pozdrav ljetu i dobrodošlica svježim maslinovim uljima                              

U subotu, 14. listopada 2023. od 15 do 20 sati u kušaonici Seca Eva Marija u Gdinju, održat će se posebna svečanost zatvaranja ljetne sezone područja općine Jelsa, na otoku Hvaru, uz predstavljanje svježih maslinovih ulja. 

Nakon vrlo uspješne ljetne turističke sezone i berbe grožđa, na otoku Hvaru sredinom listopada počinje berba i prerada maslina te proizvodnja maslinova ulja. Turistička zajednica općine Jelsa i kušaonica Eva Marija Seca tom su prigodom odlučile predstaviti najbolje maslinare općine s mladim maslinovim uljima prema ideji Marije Vukelić.

Svečanost dolaska mladog maslinovog ulja počet će kušanjem tek prešanih ulja maslinara Božić, Radojković i Seca Eva Marija, u pitoresknom i autentičnom dijelu otoka Hvara, mjestu Gdinj koji još uvijek živi “Dalmacija kakva je nekad bila”. Mlado maslinovo ulje će se usporediti s prošlogodišnjim što će posjetiteljima dati mogućnost raspoznavanja aromatike različitih godišta, uz stručno vođenje maslinara.

Kako bi svečanost doista bila posebno iskustvo svih čula, mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice Sandra Rončević (O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (Cookam i guštam) uz “domaćeg” chefa Krstu Barbića, jednog od najboljih hvarskih kuhara iz obiteljskog restorana Davor iz Zavale. Pripremljena jela pokazat će raskoš mediteranske kuhinje uz obilje začinskoga bilja obližnjega mirisnoga vrta Fjori Fora, dok će se kapljice božanskog nektara izvornih dalmatinskih sorti (bogdanuša, prč, pošip, plavac mali) ponajboljih hvarskih vinara  s ocjenjivanja 5. Jelsa Summer Wine tasting udruge Hvarski vinari sljubiti uz hranu, ulja i taktove dua “Flora & Piano” – s pogledom na polje maslina. Na ovaj će način posjetitelji upoznati skrivene dijelova otoka Hvara koji nude autentične doživljaje kroz domaće proizvode lokalnih OPG-ova, maslinara i vinara na idealnom mjestu za uživanje i kontemplaciju – u masliniku. 

Događaj je otvoren za javnost, ali je broj mjesta ograničen. U slučaju kiše, događaj se ne odgađa, nego seli s terase u kušaonicu.

Rezervacije su obavezne na mail: evamcurin@gmail.com


Autor naslovne fotografije: © N. Radovani

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave