Travel AdvisorTravel Advisor

Normalizacija putovanja tek 2023?

Svjetski mediji komentiraju da se normalizacija putovanja može očekivati tek od 2023.godine

New York Post donosi članak o tome kako se s gledišta američkih putnika, ne očekuje brzi oporavak. Svjetska ekonomija se otvora sporije od očekivanog. Mnoge restrikcije putovanja su i dalje na snazi. Putnici koji bi i mogli putovati se osjećaju odbojno prema restrikcijama koje postoje u putničkom prometu, prvenstveno avionima. Prema anketi više od 70% putnika će radije ostati kod kuće nego biti u samoizolaciji sedam ili četrnaest dana bilo na destinaciji, bilo po povratku u svoju zemlju. Dok se ne ukinu karantene diljem svijeta ne očekuje se niti povratak avio industrije na približno stare brojke.

Normalizacija putovanja ovisi o sigurnosti putnika

Putnici u avionima se moraju osjećati sigurno i zaštićeno, a bez mjera karantene ili neugodnosti na aerodromima. Jučer mi je stigao mail jedne zaljevske aviokompanije u kojem se navodi da na aerodrom moram doći četiri sata prije. Moram nositi svoju masku i rukavice za vrijeme trajanja leta. U redu i razumijem pa ako moram iz neodgodivog razloga putovati onda i budem. Na turističko putovanje na drugi kraj svijeta pod ovim uvjetima sigurno neću ići, pogotovo zbog neizvjesnog izgleda oko situacije s karantenom. Vremena su nesigurna za predviđanje. Mogu otići negdje u Aziju ili se vratiti kući, a da se u međuvremenu ponovo proglasi obavezna karantena.
Stručnjaci ističu da se putovanja na razinu od prije pandemije neće normalizirati i vratiti na razinu koja je bila do početka ove godine. Bolja perspektiva se očekuje za letenje privatnim avionima.

Preporuke ponašanja

IATA (International Air Transport Association) je izdala preporuku o nošenju maski za putnike i posadu. Također su ocijenili da bi se značajno povisila cijena aviokarata kada bi srednja sjedišta ostala prazna. To se smatra ne prihvatljivim kako za aviokompanije tako i za putnike. Tvrde da je zbog sustava izmjene zraka u avionima širenje virusa gotovo nemoguće. Ipak, to nitko, za sada, nije dokazao studijom.
Domaća putovanja ili ona regionalna u Europi su sasvim drugo. Iako, treba naglasiti, da mnogi putnici zaziru od letenja pretrpanim letovima na kojima su u bliskom kontaktu s nepoznatim ljudima bez obzira na nošenje maski.

Kako stoje aviokompanije

Problem je i što su mnoge aviokompanije u vrlo lošoj financijskoj situaciji pa je pitanje koje će preživjeti i hoće li biti dovoljno operativnih jedinica koje bi mogle pokrenuti posrnulo svjetsko gospodarstvo. Oni koji najviše zarađuju u businessu avionskog prometa su aerodromi. Uz nove mjere idu novi troškovi što znači skuplje aerodromske takse. Prije pandemije je bilo dosta primjera gdje su aerodromske takse bile veće od same cijene aviokarte. Nakon pandemije će toga biti još više pa je moguće da će se smanjiti broj ulagača u business prijevoza putnika i roba.
Pratimo razvoj situacije u svijetu i pravovremeno vas izvještavamo o promjenama u avio industriji. Nadamo se da će  se normalizacija putovanja događati i prije.

Uključite se u rad naših grupa na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel Advisor, Savjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisorputovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleHidžab: kultura obavijena velom
Next articleKoja je razlika između putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza ?