Travel AdvisorTravel Advisor

Nove avionske linije iz Zagreba najavljuje Ryanair, ali tek od jeseni.

Nove avionske linije iz Zagreba

 

Iz Zagreba su najavljene nove avionske linije. Izvršni direktor Ryanaira, Eddie Wilson je izjavio kako su u toj tvrtki zadovoljni jer nakon dugo godina pokreću avionske operacije iz Zagreba.
Wilson je rekao kako će Ryanair bazirati četiri svoja zrakoplova u Hrvatskoj te kako ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu. Dodao je i kako će imati 12 linija kojima će iz Zagreba kretati 36 letova tjedno. Cijene karata kretat će se od 19,99 eura. Prve letove će letjeti zrakoplovi tvrtke Lauda. Promotivna prodaja po cijenama od 151 kunu za putovanja do kraja ožujka 2022. godine se moraju rezervirati do četvrtka, 1. travnja u ponoć na web stranici www.ryanair.com.


Iz Zagreba za nove destinacije

Zagreb će povezati s 12 europskih gradova – Bruxellesom, Parizom, Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Milanom, Podgoricom, Rimom, Oslom, Göteborgom i Londonom. Letovi za Brussels kreću od lipnja, a ostali tek od jeseni tj. od rujna.
Najbolje će biti povezan London Stansted i to sa sedam letova tjedno. Bergamo pored Milana s četiri, a s tri leta Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Karlsruhe Baden Baden, Rim Ciampino i Goeteburg. S po dva leta tjedno će biti povezani Dortmund, Memmingen, Paris Beauvais, Podgorica i Oslo Sandefjord. Ukupno 36 linija.

Još neke najavljene linije iz Zagreba 2021.

Linije koje će dobro doći našim gastarbajterima

Prema odredištima se vidi da su neke povezane s gradovima koji se nalaze u regijama u kojima živi i radi veći broj radnika porijeklom iz Hrvatske i susjednih država. Neće letjeti na glavne europske aerodrome nego one manje ili više udaljene poput Stansteda, Bergama, Beauvaisa ili Hahna što znači da neće biti baš pogodni za presjedanje za daleka putovanja. Osnovna politika Ryanaira su “point to point” letovi. Aviokompanija prvenstveno računa na strane putnike prema Zagrebu te one iz naše regije koji žele koristiti ovu nisko budžetnu aviokompaniju prema gradovima i regijama koje žele posjetiti.

Budite oprezni kod kupovine karata jer je lani Ryanair proglašen najgorom kompanijom za vračanje novaca. 

Vjeruju da će tako u Zagreb doći deseci tisuća turista koji inače ne bi došli zbog slabih avionskih linija i to je svakako točno. Ryanair povezuje mjesta i aerodrome koja inače nemaju direktne letove.
Za daleke letove neće biti konkurencija Croatiji, Lufthansi ili Air Franceu koji lete u iste gradove, ali na glavne aerodrome na kojima se presjeda na velike avione za daleke destinacije.
Nadamo se da će najavljeni letovi saživjeti i da će ih stvarno biti. To ne ovisi samo o aviokompaniji niti o aerodromu Zagreb nego općenito o epidemiološkoj situaciji u Europi te potražnji. Ako ne bude dovoljno potražnje lako je moguće da će se neki od tih letova otkazati ili odgoditi. Značajno je da će početak većih operacija biti tek na jesen jer se tek tada očekuje smirivanje pandemije zbog velikog broja cijepljenih građana Europe.

Nove avionske linije iz Zagreba su velika vijest za Zagreb i okolicu. Slijedeće jeseni i zime se može očekivati povećani broj turista i duži ostanak u gradu.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Sve o skijanju,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleJanjetina i vino 
Next articleJedrenje si možete priuštiti, evo i kako