Novi brzi vlak odvest će vas od Rima do Pompeja za manje od dva sata

Autor članka:
Podijeli:

Novi brzi vlak pružat će svoje usluge samo treću nedjelju u mjesecu

Zahvaljujući novoj ruti brzog vlaka, sada će biti lakše posjetiti povijesni talijanski grad Pompeje. Euronews je izvijestio kako će nova usluga prometovati samo treće nedjelje u mjesecu. Usluga je prvotno pokrenuta 16. srpnja, a sljedeći datumi prometovanja vlaka bit će 20. kolovoza, 17. rujna i 20. listopada.

Vlak će iz Rima kretati u 8:43, a vraćati se u 18:40

Karte za brzi vlak Frecciarossa prodaju se na web stranici Trenitalia. Vlak će putnicima uštedjeti čak 30 minuta, a koštat će otprilike 29,90 eura. Međutim, Euronews napominje da će točna cijena tek biti potvrđena.

“Drago nam je da se od strane našeg dugogodišnjeg partnera Trenitalia pokreće nova i izravna brza linija koja povezuje Rim s veličanstvenim arheološkim nalazištem Pompeji”, rekao je Bjorn Bender, predsjednik i izvršni direktor Rail Europe, u izjavi za Travel + Leisure. “Ova će ruta postati dostupna kao dio inventara Rail Europe čim karte budu puštene u prodaju.”

Korisne informacije o Pompejima

Pompei

Lokalni muzej s novim artefaktima ponovno je otvoren na Pompejima 2021. godine, nakon što je bio zatvoren skoro četrdeset godina. Dnevne ulaznice za posjet ruševinama Pompeja počinju od 19 eura, a mogu se kupiti na web stranici muzeja.

Turistička stranica Visit Pompeii navodi da se većina ruševina može obići za otprilike četiri sata, što znači da se putnicima koji žele istražiti to područje isplati koristiti vlak kojim se u Rim vraćate istog dana.

Dok putnici hrle u Italiju na ljetne praznike, zemlja je, zajedno s većim dijelom Europe, pod velikim toplinskim valom. Zbog toga je talijansko Ministarstvo zdravstva izdalo upozorenje za vrućinu i turistima i lokalnom stanovništvu.

Italija u 14 dana


Izvor: Travel + Leisure

Autor naslovne fotografije: © Andy Holmes from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Nove objave