Search
Close this search box.

Novi zakon u Indoneziji zabranjuje izvanbračni seks čak i turistima

Autor članka:
Podijeli:

Novi zakon u Indoneziji bavi se zabranom seksa

Indonezija je početkom tjedna donijela novi kazneni zakon, i to jednoglasno, a on zabranjuje seks izvan braka. Brojni svjetski mediji, uključujući CNN i BBC, naglašavaju da se zakon odnosi i na strance, odnosno turiste, a ne samo na indonezijske građane.

To bi značilo da parovi iz inozemstva koji putuju na Bali, a nisu vjenčani, mogu biti uhićeni i izvedeni na sud, a izvanbračni seks navodno može biti kažnjiv zatvorom do godinu dana. Odluka zvuči suludo, no ona je jedna od brojnih posljedica globalnog širenja vjerskog fanatizma. Podsjećamo da je Indonezija najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svijetu.

Bali je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija

Djevojka na ljuljački i natpis I love Bali
© Artem Beliaikin from Unsplash

Bali pripada Indoneziji, a popularna je destinacija svugdje u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Bali nije islamski otok, već ondje golemu većinu čine hinduisti. Međutim, bude li se odluka o zabrani izvanbračnog seksa primjenjivala i na Baliju, potpuno je jasno da će turizam na jednom od najljepših azijskih otoka vrlo brzo propasti.

Autor naslovne fotografije: © visualsofdana from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave