Travel AdvisorTravel Advisor

Najvažniji svjetski časopis za putovanja piše o Istri

Condé Nast Traveller UK, koji izlazi još od 1997. godine, prvi je i najčitaniji časopis za putovanja na svijetu. Njegova tiskana izdanja prodaju se u nakladi iznad 80.000 primjeraka, a online izdanje broji skoro 20 milijuna pregleda svaki mjesec. Dodamo li tome da na društvenim mrežama broj 2 milijuna pratitelja potpuno je jasno da se radi o respektabilnom časopisu čitanom diljem svijeta. Sve ovo ističemo kako bi razumjeli da jedan ovakav članak o Istri može imati značajne utjecaje na naš turizam.

Putopis po Istri

Autor Rick Jordan već je nekoliko puta posjetio Hrvatsku, dok smo još bili u sastavu Jugoslavije te nedugo nakon završetka rata. Zanimljivo je pročitati pogled stranca na razvoj hrvatskog turizma u tom periodu. Ono što se na prvu primijeti kada krenete čitati članak je da je autor ugodno iznenađen razinom usluge i sadržaja koje Istra danas nudi. I sam ističe da smo do nedavno imali samo lijepe plaže, šume i otoke, ali ne i smještajne kapacitete koji bi tome parirali.

Na neki način sumirano je sve ono što privlači današnje turiste, a to svakako nisu samo lijepe plaže i čisto more. Naglašena je važnost gastronomske ponude kao i upoznavanje lokalne kulture i običaja. U članku je dosta istaknuta ta povijesna dimenzija, odnosno objašnjenje današnje situacije kroz neke povijesne događaje. Tako ga je najviše zaintrigirala priča o Titi i Brijunima, ali i neke druge bizarnosti. Takve priče, koje nisu izmišljene ni iskonstruirane, mogle bi biti pravi mamac za turiste željne neobičnog sadržaja.

Dobar glas daleko se čuje

Vrlo jasno daje svoje preporuke gdje odsjesti i gdje jesti, ali, također, i gdje ne. Ovo je odličan podsjetnik da će dobra ponuda dovesti taj toliko željeni publicitet na svjetskoj razini. Isto tako, ne smijemo zaboraviti i da će precijenjene usluge i loša kvaliteta vrlo brzo dovesti do negativnih recenzija.

Nadamo se će ovakvih pozitivnih članaka biti još i više u svjetski relevantnim medijima. Možda će nas temeljem ovog članka putnici diljem svijeta barem staviti na svoju listu želja za putovanja nakon korone.

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKrstarenje iz snova sjevernim Jadranom
Next articleOvaj grad je nekad bio najvažnija luka na Jadranu