Očekuje se još otkazivanja: Zračna luka Heathrow uvodi ograničenje broja putnika

Autor članka:
Podijeli:

Zračna luka Heathrow uvodi ograničenje broja putnika

John Holland-Kaye, glavni izvršni direktor zračne luke Heathrow, objavio je otvoreno pismo u kojem poziva zrakoplovne kompanije da prestanu prodavati letove jer on ograničava dnevne brojke.

“Neke zrakoplovne kompanije poduzele su značajne mjere, ali druge nisu i vjerujemo da su sada potrebne daljnje mjere kako bismo putnicima osigurali sigurno i pouzdano putovanje”, rekao je Holland-Kaye.

Ograničenje stupilo na snagu u utorak

Zralna luka Heathrow
© graceful from Pixabay

Zračna luka Heathrow sada je uvela ograničenje kapaciteta, a ono je stupilo na snagu u utorak i trajat će sve do 11. rujna. Zračna luka Gatwick već je uvela jedno ograničenje. Maksimalan broj dnevnih putnika u odlasku koje aviokompanija, zemaljski operateri i osoblje zračne luke Heathrow mogu kolektivno opsluživati tijekom ljeta bit će ograničen na 100.000.

Glavni izvršni direktor rekao je kako će tražiti od partnera da prestanu prodavati ljetne karte kako bi se ograničio utjecaj na putnike. Nadodao je kako će se ljetna putovanja ili pomaknuti na neki drugi dan, drugu zračnu luku ili će biti otkazana.

Slična ograničenja uvedena i u drugim zračnim lukama

British Arways zrakoplov
© Jack White from Unsplash

Ograničenje broja putnika uvedeno je i u drugim zračnim lukama, a Lufthansa i Eurowings su samo u srpnju otkazali više od 1.000 letova i to zbog osoblja u zračnim lukama.

Autor naslovne fotografije: © Tomek Blaginski from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave