Travel AdvisorTravel Advisor

Od danas slobodno putovanje u u zemlju u koju putuje najviše građana Hrvatske

Na web stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova je objavljeno:

PREPORUČUJE SE OPREZ I DETALJNIJE INFORMIRANJE PRIJE PUTA

Hrvatski državljani od 1. lipnja 2020. mogu putovati u Bosnu i Hercegovinu. U Bosnu i Hercegovinu mogu ući s hrvatskom osobnom iskaznicom ili putovnicom. U Bosni i Hercegovini ukinute su mjere obavezne samoizolacije i karantene nakon ulaska u zemlju.

Državljani Bosne i Hercegovine koji imaju dvojno državljanstvo mogu ući u Bosnu i Hercegovinu s osobnom iskaznicom izdanom od strane nadležnog tijela Bosne i Hercegovine, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.

1. lipnja 2020. prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje iz zračnih luka u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Granice BiH su otvorene i prema Srbiji i Crnoj Gori.

Hrvatski državljani, osim s valjanom putovnicom, mogu ulaziti i s valjanom osobnom iskaznicom (izdanom nakon 1. siječnja 2003.) u sve države članice Europske unije, Europskoga gospodarskoga prostora i Švicarsku te u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Moldovu i Srbiju.

Putovanja u Srbiju su dozvoljena prije nekoliko dana

Vlada Republike Srbije donijela je 22. svibnja 2020. godine Odluku o dopuni Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću, prema kojoj je ukinuta zabrana ulaska u Republiku Srbiju. Sukladno toj Odluci, za ulazak u Republiku Srbiju, više nije potrebna posebna suglasnost/dozvola za ulazak državljana Republike Srbije i stranih državljana. Time je prelazak granice Republike Srbije vraćen u uobičajen režim.

Također, svim osobama koje ulaze u Republiku Srbiju – umjesto ranijih mjera izolacije i obaveze posjedovanja negativnog PCR testa – prilikom kontrole na graničnom prijelazu, uručuje se pismena obavijest – zdravstveno upozorenje, dvojezično, na srpskom i na engleskom jeziku, o mjerama kojih se treba pridržavati radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID – 19.

Vlada Republike Srbije donijela je Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prijelaza za ulazak u Republiku Srbiju kao i Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju graničnih prijelaza.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisor – Hrvatska

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleMoje indijsko vjenčanje
Next articleIstražili smo cijene na južnom Jadranu