Travel AdvisorTravel Advisor

Održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu

U subotu je održan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu

U subotu, 12. lipnja 2021., održan je Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu u vinogradima vinarije Petrač, u suradnji s TZKZŽ i TZP Srce Zagorja. Na ovoj zanimljivoj i originalnoj priredbi, održanoj uz pridržavanje epidemioloških mjera, predstavilo se pet zagorskih vinarija: Petrač, Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota.

Okupljenima se uvodno obratila gospođa Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije i u ime župana Kolara pozdravila sve nazočne – vinare, predstavnike medija i goste. Pohvalila je događaj, kao jedan od prvih u Zagorju, nakon COVID stanke te je najavila sajmove i druge događaje na otvorenom kojima će Zagorje pozivati turiste u svoj kraj i promovirati sve zagorske vrijednosti i ljepote.

© Julio Frangen

Gosti su mogli kušati pjenušce

Na doručku su gosti mogli kušati petnaestak pjenušaca uz domaće proizvode. Pekarnica Dubravica osigurala je razne vrste peciva i kruha, sireve i druge proizvode predstavila je poznata zagorska mljekara Veronika, ukusne štrukle i zlevanku ponudio je restoran Rosetina. Vinarija Petrač ponudila je svoje domaće salame i kobasice.

© Julio Frangen

Oko 13h održano je  En primeur ZAGORJE” (premijera jednoga novog vina svake vinarije):

  • Vinarija Petrač predstavila je novi Chardonnay sur lie 2020;
  • Vinarija Bolfan već nagrađivani Sauvignon blanc 2020;
  • Vinarija Kota novi pjenušac 255 (cuvée chardonnaya i rajnskog rizlinga);
  • Vina Vuglec novi pjenušac Baronial 2017 (cuvée chardonnaya i crnoga pinota).
© Julio Frangen

Bodren, nadaleko poznat po slatkim vinima, ugodno je iznenadio sve nazočne suhim vinom – Zagorski bregi cuvée (zajednička inicijativa vinara udruge Vino Zagorje, kojima se brendiraju vina iz Zagorja). Prošle je godine svoj brendirani zagorski cuvée predstavio Vuglec, a Bodren ove godine, kao spoj sorti chardonnaya, bijelog pinota, rajnskog rizlinga i muškata žutoga. Svi su vinari zaključili da je važno zajedničko promicanje vinske regije i okupljanje vinara na ovakvim manjim događanjima. To je vrijeme kada se mogu posvetiti gostima i medijima i ispričati im svoju vinsku priču. Nakon Pjenušavoga doručka, gostima se  preporučilo da ostanu na destinaciji, istražuju dalje Zagorje i provedu prelijepi sunčani dan u prirodi.

Zajedničko promicanje zagorskih vinara na destinaciji, izvrstan je put boljoj prodaji vina i prepoznatljivosti vrhunske kvalitete zagorskih vinara.

Sljedeći pjenušavi doručak planiran je u Srijemu, 10. srpnja 2021., u vinogradima Papak, na položaju Radoš.

© Julio Frangen
© Julio Frangen
© Julio Frangen
© Julio Frangen

Fotografije: Julio Frangen

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous article3 nevjerojatne safari lokacije u Tanzaniji
Next articlePostaje li Hrvatska prva covid-safe destinacija za goste iz Njemačke?