Najljepše putne božićne pjesme

Bez obzira živite li s druge strane svijeta, na drugom kontinentu ili nedaleko od doma Božić često uključuje element putovanja kako bismo proveli vrijeme s obitelji i prijateljima.

Dok još zamatate ili odmatate poklone, letite ili vozite doma za  praznike ili spremate blagdanske specijalitete za goste koji putuju k vama oraspoložite se najljepšim putnim božićnim pjesmama!

Driving Home for Christmas

Klasik koji se mora se mora naći na vrhu popisa! Objavljen 1988. godine, dostigao je samo 53. mjesto na ljestvici singlova, ali postao hit i jedna od najomiljenijih božićnih pjesama do tada, a i danas.

Dominick the Donkey

Ako ste čuli za ovu pjesmu, to je vjerovatno zahvaljujući radiju 1, koji se svakog jutra religiozno reproducirao u emisiji Chris Moyle. Mnogi ne znaju da je pjesmu izvorno snimio 1960. godine Lou Monte.

I’ll Be Home for Christmas

Objavljena davne 1943. u izvedbi Bing Crosbyja. Ova pjesma napisana je s gledišta vojnika u inozemstvu usred Drugog svjetskog rata, ali je od tada postala glavna pjesma u svečanom razdoblju. Od tada ju je otpjevalo stotine umjetnika od Beach Boysa do Whitney Houston!

 

Christmas in New Orleans

Jedan od najutjecajnijih jazz glazbenika 20. stoljeća i nesumnjivo jedan od najpoznatijih, Louis Armstrong  autor je pjesme koja mora biti uključena na ovaj popis!

Walking in a Winter Wonderland

Znamo da “Wonderland” tehnički nije mjesto, ali nitko se ne može rješti ideje da snijeg stvara savršenu božićnu atmosferu! Kad god čujemo ovu pjesmu, ne možemo ne pomisliti na snježne krajolike poput onih u Laponiji, francuskim Alpama ili Kanadi, i sanjamo o putovanju!

10 božićnih poklona za putnike

Neobični i prekrasni božićni običaji

 

10 destinacija koje nude najbolji omjer cijene i kvalitete