Travel AdvisorTravel Advisor

Otkrili smo dva savršena izleta na Brijunima

Mali Brijun Adventure izlet

je jedinstvena je prilika za doživljaj netaknute prirode i bogate povijesne baštine otoka Mali Brijun. Uz posebni outdoor experience, kombinirajući veslanje u kajaku uz obalu otoka, ronjenje na dah u zaštićenom morskom području te lagani tracking po otoku uz razgledavanje najveće fortifikacije na Jadranu, Fort Brioni Minor, prvi put može se istražiti jedan od najzanimljivijih otoka brijunskog arhipelaga.

Polazište i povratak s izleta je je otok Veli Brijun, a u cijenu izleta uključen je prijevoz brodom iz Fažane.

Težina izleta: lagana do umjereno teška.

Kajak pratnja / vodič

Program Mali Brijun Adventure izlet provodi se u kontroliranim uvjetima i malim grupama. Tijekom izleta uz grupu vesla i iskusni pratitelj koji gostima daje sve potrebne upute o sigurnom boravku na moru i kopnu,  pravilima ponašanja u NP Brijuni, pruža im informacije o povijesnoj vrijednosti navedenih lokaliteta te o biološkoj raznolikosti životinjskog svijeta pod morem.

Oprema

Za potrebe izleta na raspolaganju su kajaci dvosjedi (model „sit on top“), vesla, prsluci, nepropusne torbe te maska i disalica za snorkeling. Gostima se preporuča da sa sobom imaju dovoljno pitke vode te ugodnu sportsku odjeću: kratke hlače, majice s kratkim rukavima svjetlije boje, majice od likre, kupaći kostim, lagane tenisice, zatim ručnik i zaštitna sredstva od sunca (šilterica ili šešir, sunčane naočale, krema za sunčanje).

 

Djeca

Djeca od 4 do 14 godina moraju biti u pratnji roditelja i/ili odrasle osobe i obavezno biti sposobna plivati ili održavati se na vodi.

Djeca od 4 do 10 godina koja ne mogu veslati, mogu zajedno s roditeljima sjediti u kajaku (prilagođeno mjesto) te ići kao pratnja.

Djeca od 10 do 14 godina koja mogu i znaju veslati, zauzimaju normalno sjedeće (veslajuće) mjesto u kajaku.

Cijene kajaka za 2022.

*U cijenu je uključena ulaznica za dva otoka NP Brijuni: Mali Brijun i Veli Brijun, prijevoz brodom iz Fažane do otoka Veli Brijun, transport od pristaništa broda do početne točke izleta, cjelokupna kajak oprema (kajaci, vesla, sjedala, prsluci, nepropusna torba, maska i disalica) te vodič.

Info e-mail: gaia.adventure.istria@gmail.com

Osnovne informacije

Mali Brijun Adventure izlet moguće je rezervirati u razdoblju 01.06.2022.-31.10.2022. godine.

Radno vrijeme: ponedjeljkom, srijedom i petkom u jednom od odabranih termina (jutarnji ili popodnevni) od 10 h do 18 sati.

Mjesto polaska/dolaska ture je Golf Club House na otoku Veli Brijun.

Trajanje obilaska: ovisno o uvjetima na moru tura traje od 3.30 h do 4 sata.

Ronjenje na arheološkoj lokaciji u uvali Verige

Na istočnoj strani Velog Brijuna nalaze se u podmorju uvale Verige ostaci autentične rimske vile. Plivajući i roneći s maskom, disalicom i perajama (snorkeling), na stazi dužine 500 m zajedno s našim iskusnim stručnim pratiteljem moći ćete doživjeti nezaboravni podvodni svijet Brijuna i otkriti mnogobrojne i zanimljive morske životinje koje čuvaju vilu još od doba Rimljana.

Program se odvija:

– lipanj i rujan: utorkom i četvrtkom 10.00 – 15.00 sati

– srpanj i kolovoz: utorkom, četvrtkom i nedjeljom 09.00 – 17.00 sati

– NP Brijuni zadržava pravo promjene termina bez prethodne najave

Trajanje obilaska: 45 minuta.

Oprema i transport: NP Brijuni osigurava maske, disalice i peraje, stručnog pratitelja te transport do uvale Verige.

Grupe: Ronjenje je moguće u jednom od odabranih termina. Svaka grupa kreće na puni sat. Minimalni broj osoba u grupi je 2 dok je maksimalan 8. *Djeca do 14 godina moraju biti u pratnji roditelja.

Rezervacija ulaznica: Obilazak je moguć jedino uz prethodnu rezervaciju, minimalno 24 sata prije željenog termina, na sljedeću e-mail adresu: gaia.adventure.istria@gmail.com / +385 98 928 5021.

*Otkazivanje ronjenja moguće je uz najavu minimalno 24 sata prije dogovorenog termina.

Kupovina ulaznica: Nakon rezervacije termina dobiju se upute o mjestu kupovine ulaznica.

U cijenu karte obilaska Podvodne poučne staze u uvali Verige uključena je: ulaznica u NP Brijuni, prijevoz brodom do otoka Veli Brijun, transport do uvale Verige, najam opreme i stručna pratnja.

Ronjenje na arheološkoj lokaciji u uvali Verige

Cjenik 2022.

Info e-mail: gaia.adventure.istria@gmail.com

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleCannes Outdoor festival: Svi sportovi na jednom mjestu
Next articleNacionalni park Una: doživite novu avanturu!