Travel AdvisorTravel Advisor

Ovaj grad nudi 100.000 kuna obiteljima koje dosele

Vrbovsko već drugu godinu zaredom dodjeljuje 100.000 kuna.

Vrbovsko je ugodan grad za život. To tvrde njegovi stanovnici. Veliki je potencijal razvoja u turizmu. Čisti zrak I nezagađene rijeke te velike šume daju prirodni okoliš privlačan mnogim građanima velikih gradova. U gradu daju nepovratna sredstva za uređenje nekretnina ili kupnju nove. Mlade obitelji se tako pomažu kako bi se uspješnije nosili s demografskom obnovom I doseljavanjem. Zanimljivo je da doniraju I sjemenski krumpir I sadnice voća za vrtove. Uslijed pandemije su u Vrbovskom ocijenili kako bi se samodostatnost osnažila doniranjem sjemena. U proljeće je ova mjera bila vrlo dobro prihvaćena.
Neki već svjedoče kako su se prijavili na natječaj I dobili bespovratno 100.000 kuna za kupnju prve nekretnine.

Vrbovsko je najistočniji grad Gorskog kotara. Nalazi se u njegovom pitomijem djelu. Na sjeveru je rijeka Kupa koja je granica sa Slovenijom.U njemu živi oko 5.000 stanovnika. I Vrbovskog je poznati pjesnik I književnik Ivan Goran Kovačić. U njegovo ime se svake godine u ožujku održava manifestacija Goranovo proljeće. Turistički je najpoznatiji po kanjonu Kamačnik koji se nalazi u neposrednoj blizini gradića na rijeci Dobri. Blizu je autocesti I ima svoj izlaz. Do Zagreba je devedesetak kilometara do Rijeke petnaestak manje. U mjestu je I željeznička stanica. Pruga spaja Rijeku I Zagreb tako da je prometna infrastruktura odlična.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel AdvisorHrvatska

Previous articleIschgl – Zima u dolini Paznaun
Next articleNajveći aerodromi na svijetu