Travel AdvisorTravel Advisor

Ovaj vikend dođite u Hvar na “Degustacije hvarskih vina”

“Degustacije hvarskih vina” održat će se od 28. travnja do 30. travnja

Tradicionalno vinsko događanje Degustacije hvarskih vina ovog petka započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu.

Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne “Degustacije hvarskih vina” koje će se odvijati na raznim lokacijama u gradu Hvaru, Jelsi i Starome Gradu, preporučujemo “Wine, Olive & Heritage Festival”  krajem svibnja i Feštu vina krajem kolovoza u Jelsi. Događanja su organizirana u suradnji s otočnim turističkim zajednicama i partnerima.  Ako se niste još odlučili gdje provesti nadolazeći produženi vikend, tema Vino i čokolada odlična je pozivnica za posjet Hvaru, otoku duge vinogradarsko-vinarske tradicije koja traje još od antike.  

© Arhiva Udruge Hrvatski vinari

U petak, 28. travnja 2023., u Loggi će se održati dvije tematske radionice

Prvu, Vino i čokolada – izvorno s Hvara”, vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica, koja će sljubiti vina i otočne čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima “zarobljeni”. Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr. sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa.

Subota, 29. travnja 2023., predviđena je za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i “čakulu” s vinarima. 

© Arhiva Udruge Hrvatski vinari

Nedjelja, 30. travnja 2023., posvećena je upoznavanju Hvara – otoka vina, kada će turisti obići vinarije i Vinogradarsku zbirku. Vinogradarska zbirka u Pitvama Muzeja općine Jelsa najnovija je atrakcija Hvara i važan je dio doživljaja priče o hvarskom vinu. Moderan koncept ove muzejske zbirke isprepliće slojeve vremena, životni ciklus vinove loze, običaje i vjerovanja vezane uz život hvarskih težaka s lozom i vinom.

Dugi vikend na Hvaru nudi doista puno zanimljivih aktivnosti, stoga, rezervirajte ga – za hvarski đir”! 


Foto: © Arhiva Udruge Hrvatski vinari

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZašto trebate posjetiti Mexico City?
Next article6 najboljih mjesta koja trebate posjetiti u Irskoj