Ovaj vikend sudjelujte na utrci Zlarin Trail

Autor članka:
Podijeli:

Zlarin Trail dio je Otočne trail lige Šibensko-kninske županije

Zlarin, jedan od najsunčanijih jadranskih otoka s oko 2.700 sunčanih sati, raj je za ljubitelje trekk&trail-a zahvaljujući njegovoj prekrasnoj prirodi. Svake se godine sredinom veljače na otoku koralja održava trail utrka, poznatija pod imenom Zlarin Trail.

Sudionici utrke Zlarin Trail
© Milan Balaban

Utrka je zamišljena kao III. kolo Otočne trail lige Šibensko-kninske županije, a održava se od 2017. godine zahvaljujući organizaciji Atletskog kluba Okit i Turističke zajednice mjesta Zlarin. Dio organizacije su i ponosni sponzori Pan Pivo, Iločki podrumi, Nihon, Solaray, First Endurance, Kal i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije. Utrka se od ove godine službeno organizira i pod palicom International Trail Running Association (ITRA), a svoj organizacijski doprinos dat će i lokalno Vatrogasno društvo gdje će se nalaziti start/cilj te ostatak programa.

Trekk&trail
© Mirsad Mešinović

Ove će se godine utrka Zlarin Trail održati 18. veljače u tri kategorije: 25 km, 15 km i 5 km. Iako se još ne možete riješiti hladnih dana, možete zagrijati svoje mišiće. Od prijave na utrku Zlarin Trail dijeli vas samo jedan klik na link, no možete se prijaviti i na mjestu događaja.

Zlarin Outdoor Festival promovira aktivni turizam na otoku Zlarinu

Kayak tura
© Mario Gregov

Iako nas od njega dijeli još nekoliko mjeseci, važno je spomenuti događaj koji ima iznimnu važnost za promociju aktivnog turizma i sadržaja za aktivni turizam na otoku Zlarinu. Zlarin Outdoor Festival traje dva dana, a ove će se godine održati 13. i 14. svibnja.

Zlarin Outdoor Festival je koncipiran tako da posjetitelje potakne na noćenje na otoku s obzirom i na zabavni karakter događaja tijekom prvog i drugog dana. Aktivnosti su brojne pa će posjetitelji moći isprobati nekoliko vrsta sportova: kayak, trail, planinarenje, biciklizam, slobodno penjanje, slack line. Na ovaj se način najbolje može upoznati raznovrsna prirodna i kulturna baština otoka koralja.

Slobodno penjanje
© Mario Gregov

Festival se od samog početka održava u suradnji s turističkom agencijom Peak&Paddle Croatia specijaliziranoj za outdoor aktivnosti, a pogotovo za kayak ture, slobodno penjanje i planinarenje. Prijave još nisu otvorene, tako da vjerno pratite službene stranice Turističke zajednice mjesta Zlarin.

Od Zlarina ne trebate bježati u predsezonskom periodu jer na ovom prekrasnom otoku nikada nije dosadno. Uz brojne aktivnosti poseban doživljaj pružaju i ljepote stoljetnih suhozida, škrapa, šumskih i poljskih puteva. Prethodna izdanja ovih događanja polučila su veliki uspjeh te je Zlarin među natjecateljima već postao prepoznatljiv kao idealna “outdoor” destinacija sa širokom ponudom i raznolikim prirodnim obilježjima.

Logo

Autor naslovne fotografije: © Milan Balaban

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave