Karte za vlakove pojeftinjuju u Njemačkoj

Karte za vlakove

Putnici koji koriste vlak u Njemačkoj imaju dodatni razlog za slavlje u 2020. Karte za vlakove pojeftinjuju jer nacionalna željeznička kompanija Deutsche Bahn snižava cijene za vožnju na duže relacije. Vlada želi da što više ljudi putuje vlakom.

Deutsche Bahn formirao je cijene za 2020. godinu i svoje karte prodavat će 10% jeftinije za duge relacije, priopćila je njemačka željeznička kompanija. Taj korak rezultat je mjera zaštite okoliša koje je donijela njemačka vlada. Vlada je smanjila porez na dodanu vrijednost (PDV) na putovanja željeznicom u prosincu s 19% na 7%.

Karte za vlakove

“To smanjenje poreza prenosimo na naše kupce”, rekao je Deutsche Bahn na svojoj web stranici.

Nove cijene primjenjuju se na putovanja dužine preko 50 kilometara, ali samo ako putnik putuje iz jedne željezničke regije u drugu. Tvrtka također snižava cijene na posebne ponude i dodatne usluge, poput naknada za prijevoz bicikla.

Znatno veći broj putnika

Deutsche Bahn obećao je da će također smanjiti cijene za duža putovanja unutar iste željezničke regije, ali ta će se promjena uvesti tek za šest mjeseci.

Čelnik tvrtke, Richard Lutz, rekao je da Deutsche Bahn neće izravno prikupljati nikakve prihode od smanjenja poreza. Umjesto  izravno će omogućiti štednju kupcima karata. U isto vrijeme, tvrtka vjeruje da bi pad cijena doveo novih 5 milijuna putnika godišnje.

Šefica stranke ljevice Katja Kipping rekla je da  smanjenje poreza dolazi prekasno.

Kipping je još jednom pozvala vladu da svakom njemačkom građaninu omogući besplatnu BahnCard 50, koja odobrava do 50% popusta na već snižene karte Deutsche Bahna. Državna tvrtka također bi trebala do 2026. godine potrošiti oko 12 milijardi eura (13,46 milijardi USD) za kupnju novih vlakova, većinom za svoj vozni park Intercity-Express (ICE).

Karte za vlakove

Deutsche Bahn privatno je dioničko društvo pri čemu je Savezna Republika Njemačka jedan jedini dioničar. Vlada se nada da će reformirati problematičnog prijevoznika jer zemlja radi na smanjenju emisije ugljika.

Zašto se Nijemci vole žaliti na vlakove

Željeznički sustav u Njemačkoj nije savršen, ali definitivno povezuje ljude u cijeloj zemlji. Njemačka se slaže s planom ulaganja 86 milijardi eura za poboljšanje željezničke mreže Deutsche Bahna. Desetogodišnji plan “najveći je program modernizacije željeznice” u povijesti Njemačke, najavio je ministar prometa Andreas Scheuer.

Njemačkom Deutsche Bahnu nedostaje stotine vozača vlakova

Nacionalni željeznički prijevoznik Deutsche Bahn prozivao se zbog kašnjenja usluga, visokih i nefleksibilnih cijena karata i nedostatka ulaganja. Jeftinije karte za vlakove možda neće rješiti problem. Sada ima problema s pronalaženjem vozača za vlakove.

Travel Advisor – business

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Kina je predstavila prototip novog superbrzog vlaka

Turistički business mijenjaju velike kompanije

Što je insta turizam?