Par ostavio dijete koje nije imalo kartu na check-inu u izraelskoj zračnoj luci

Autor članka:
Podijeli:

Par je napustio svoju bebu na šalteru za check-in u zračnoj luci u izraelskom Tel Avivu nakon što su tamo stigli bez karte za dijete.

Par, koji nije identificiran, u utorak se s djetetom prijavljivao na let Ryanaira prema Bruxellesu u Međunarodnoj zračnoj luci Ben Gurion. Ispostavilo se da beba nije imala kartu, a par je unatoč tome otišao na let i ostavio dijete na šalteru za check-in.

Glasnogovornica Ryanaira je preko maila za CNN izjavila kako je slučaj proslijeđen policiji. “Ovi putnici koji su putovali iz Tel Aviva u Bruxelles (31. siječnja) pojavili su se na check-inu bez rezervacije za svoje dijete. Zatim su otišli do osiguranja ostavljajući dijete iza sebe na check-inu. Agent za check-in u zračnoj luci Ben Gurion kontaktirao je zaštitare zračne luke koji su preuzeli putnike, a to je sada stvar lokalne policije”, rekla je glasnogovornica Ryanaira.

Zračna luka Ben Gurion
© Joseph Barrientos from Unsplash

Prema web stranici Ryanaira, “dojenčad se može uključiti u rezervaciju leta tijekom online procesa rezervacije”. Kada planirate putovati s djetetom, na webu se pojavljuje skočna poruka u kojoj se navodi da postoji naknada od 25 eura za svaki jednosmjerni let kojim beba leti dok sjedi u krilu odrasle osobe. Sjedalo se plaća po posebnom dogovoru ako odrasli žele da beba putuje u autosjedalici.

Izraelska uprava zračne luke potvrdila je događaj za CNN i izjavila:

“Par i dijete s belgijskim putovnicama stigli su na let na Terminal 1 bez karte za bebu. Par je i zakasnio na let, s obzirom na to da je check-in bio zatvoren. Par je ostavio sjedalicu s bebom i potrčao prema sigurnosnim provjerama na Terminalu 1 u pokušaju da dođe do izlaza za ukrcaj na let.”

Glasnogovornik izraelske policije rekao je CNN-u u telefonskom razgovoru da se činilo da je stvar riješena do trenutka kada je policija stigla. Rekao je: “Beba je bila s roditeljima i nema daljnje istrage.”

Izvor: CNN

Autor naslovne fotografije: © Tomek Baginski from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave