Pariška četvrt Saint-Germain-des-Prés omiljena je među lokalnim stanovništvom i turistima

Autor članka:
Podijeli:

Saint-Germain-des-Prés je tipična pariška četvrt

Ovu parišku četvrt krase kafići koje posjećuju umjetnici, popločane ulice i hausmanska arhitektura.

Pariz ima mnoštvo prekrasnih hotela, uključujući one s izvrsnim sadržajima, uslugom s pet zvjezdica i pogledom na Eiffelov toranj. Međutim, ono što putnici često zanemaruju su četvrti. U Parizu se sitnice svakodnevnog života događaju u malom radijusu od vaših ulaznih vrata. U gradu koji se ponosi svojom prohodnošću i lokacijom, vaše susjedstvo je sve: postavlja ton cijelom vašem putovanju.

Četvrt umjetnika

Pariška četvrt Saint Germain des Prés
© Yannick Van Houtven from Unsplash

Turisti obično hrle u četvrti koje okružuju Louvre i Place de la Concorde, ali upućeni putnici – i sami Parižani – odlaze u Saint-Germain-des-Prés, četvrt umjetnika.

U ovoj četvrti na lijevoj obali Seine, uskim popločanim ulicama nižu se zgrade u Haussmannovom stilu koje su dugo definirale parišku arhitekturu. Možete lutati po umjetničkim galerijama, muzejima i parkovima, a zatim uživati u espressu u Café de Flore, koji stoljećima posjećuju umjetnici: od Ernesta Hemingwaya 1920-ih do Sharon Stone i Jacka Nicholsona 80-ih.

Boutique hotel inspiriran umjetnošću

Odmah niz ulicu od Café de Flore (i jednako poznatog kafića Les Deux Magots) nalazi se Hôtel Bel Ami. Smješten je u bivšoj tiskari koja datira iz 18. stoljeća te je ispunjen knjigama koje odaju počast njegovoj povijesti i interijerom koji prikazuje radove modernih umjetnika kao odu velikim umovima i kreatorima koji su stoljećima nastanjivali četvrt.

Samoproglašeni hotel inspiriran umjetnošću” prikazuje razigrane detalje poput čvrstog staklenog kruga iza pulta vratara i udobnih Silvera stolica s mjehurićima ispred ulaza. Svaka od 102 sobe u objektu predstavlja umjetničku temu, s dodacima boja i printa koji savršeno pristaju svakoj sobi. Oni koji Saint-Germain-des-Prés žele učiniti svojim domom dulje od jednog vikenda mogu istražiti jedan od ekskluzivnih hotelskih apartmana koji imaju više spavaćih soba, perilice rublje, čajne kuhinje, a u nekim slučajevima i vanjsku terasu.

Svako jutro goste u hotelu Bel Ami dočekuje puni organski doručak koji uključuje cijeđene sokove, domaći kruh te velik izbor toplih i hladnih jela. U obroku se uživa u svijetlom i prozračnom restoranu Les Mots Passants koji je osvijetljen zidom prozora koji gledaju na gradske ulice. Također, gosti mogu uživati u obroku u udobnosti svoje sobe ili ga ponijeti sa sobom. U večernjim satima tapasi u kombinaciji s opsežnim izborom pića daju ton noćnom izlasku u Parizu.

Objekt ima mali fitness centar i saunu koja je dostupna na zahtjev, kao i opsežan spa jelovnik koji se oslanja na tražene Maison Flamel proizvode, kompanije za njegu kože koja ima korijene u četvrti Saint-Germain-des-Prés.

Kafići koje posjećuju slavne osobe i restorani s Michelinovim zvjezdicama

Cafe de Flore
© Chahriar Hariri from Unsplash

Postoji nešto u četvrti Saint-Germain-des-Prés što privlači kreativce: od velikana poput Pabla Picassa do modernih zvijezda poput Johnnyja Deppa. Café de Flore i Les Deux Magots drže titulu kafića u četvrti s najviše zvjezdanih posjeta, ali za autentično iskustvo francuske taverne uputite se u Brasserie Lipp koja je samoproglašena “pariška institucija”.

Osim poznatih restorana s poviješću koja seže u 19. stoljeće, u četvrti se nalazi i cvjetajuća gastronomska scena koja uključuje nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama. Unutar nekoliko blokova od hotela Bel Ami nalazi se Armani Ristorante s Michelinovom zvjezdicom, koji spada pod okrilje luksuzne modne kuće Armani i luksuznog, ali prvenstveno vegetarijanskog Yoshinorija.

Autor naslovne fotografije: © Kateryna Horska from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave