Travel AdvisorTravel Advisor

Pizzerija Duksa: Ovdje se jede najbolja pizza u Zagrebu (ali psst!)

Pričali smo s vlasnikom pizzerija Duksa koje se nalaze na Bundeku i na Maksimiru (na linkovima možete naručiti, a možete vidjeti i njihovu stranicu). Pričali smo o njihovim tajnim sastojcima i kako se brinu za svoje goste tijekom trenutne krize.

Njihova dugogodišnja tradicija u izradi pizza ih je postavila kao jednu od najboljih pizzerija u Zagrebu. Znate one; koje se čuvaju kao tajna. Postoji jako dobar razlog zašto su na Trip Advisoru već godinama među tri najbolje pizzerije u Zagrebu. Njihove reklame nećete naći na televiziji, jer tajna ovako dobre pizze se mora čuvati.

Kako je Duksa nastala?

Tu gdje je danas Duksa stajala je od 1950. do 2011. stara zgrada. Ulica je bila neasfaltirana, puna rupa, lokvi, kamenja, oko kuće su rasle trešnje, šljive, jorgovani, a na mjestu gdje su sad fensi-šmensi kafići bili su vrtovi, štrikovi za sušenje veša i gelenderi za klofanje tepiha koji su služili kao golovi.

Po dobrom vremenu na toj se livadi pila kava. Kuhala bi ju susjeda koja je prva došla na ideju, a nije bila škrta, pa naravno pozvala i sve ostale. Ona koja nije došla bila je odlična tema za popodnevni trač, ali kako su kružnim principom uvijek druge falile, svi bi došli na red za kuhati kavu, tračati i bit tračani.

Poštena stara vremena. Od tada se ulica jako promijenila, ali mi smo odlučili u nju vratiti taj stari duh. Ispijanje kavice, dobra hrana, čašu-dvije vina i najvažnije – dobro društvo.

Kako ste smislili nazive i imate li tajni sastojak?

Svaka od naših pizza ima specijalnu recepturu koja se odnosi na te nijanse u omjerima brašna i vode, temperature, duljine pečenja i ostalih sitnica. Nije toliko u tajnim sastojcima koliko u pažljivom spremanju.

Nazivi dolaze iz želje da ne radimo po šabloni, da budemo drugačiji od ostalih; ne samo dobrom pizzom, već i nazivima. Jedan od najboljih dodataka jelu je smijeh, tako da nam je drago kada se netko nasmije na “Kad jaganjci NE utihnu”, “Bolje grana na rukoli nego golub na grani” i “Šitake happens”.

Kako se vi nosite sa krizom oko virusa? 

I dalje radimo isto, i dalje valjamo tijesto za “Lajkam pancetu”, “Na ovu Dado otkida” i “Ko se ljuti”. Doduše, sada je malo promet pao, ali što je tu je. Dostava hrane je i dalje organizirana jer ne želimo naše vjerne kupce ostaviti gladnima, bez obzira na situaciju. Za dostavu hrane smo se odlučili jer ne želimo, unatoč svemu, svoje zaposlenike ostaviti bez posla. Pomno pazimo i na sve upute Svjetske zdravstvene organizacije te provodimo sve njihove mjere.

Koje su to mjere koje provodite?

Sve što možemo napraviti da bi se spriječilo daljnje širenje virusa. Sve naše radne površine, kao i poslovnicu, redovito dezinficiramo. Sve se pere i čisti. Naši radnici neprestanu peru ruke, a i dostava hrane za koju koristimo Wolt ima beskontaktno preuzimanje.

Izvor: Facebook/duksa

Ako želite pročitati više o sigurnosti dostave hrane, pročitajte ovaj članak.

Previous articleOve prirodne katastrofe kroz povijest su dokazale da je Zagreb nepobjediv
Next articlePomozimo domaćim proizvođačima: Savjetnik za putovanja nudi besplatne reklame