Travel AdvisorTravel Advisor

Pjenušavi srijemski doručak u vinogradima Radoš pored Iloka

PJENUŠAVI SRIJEMSKI DORUČAK U VINOGRADU

U vinariji Papak na Radošu, Ilok, u subotu, 10.07.2021. u 10h

Ovogodišnji PJENUŠAVI SRIJEMSKI DORUČAK održat će se 10. srpnja u najistočnijem vinogradu Hrvatske, na položaju Radoš vinarije Papak – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije i hotela Dunav! Sjećanja na prošlogodišnji još su živa, okusi su bili intenzivni, svi jedva čekaju hedonistički doživljaj Srijema okupan suncem i suncokretima.

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je okupiti vinare, proizvođače pjenušaca i njihove stare i nove kupce, ljubitelje pjenušaca – na neobaveznom, ugodnom druženju uz mjehuriće i srijemske specijalitete na mjestu gdje vino nastaje – u vinogradu, naglasila je idejna začetnica pjenušavih doručaka, Marija Vukelić. Doručak će pripremiti hotel Dunav, nedavno proglašen šampionom osmog Suncokreta ruralnog turizma, a ponuda će biti bogata, kako priliči Srijemu: poslužit će se kulen, kulenova seka, sirevi taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće…

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13h ponuditi premijeru jednoga novog vina – „En primeur SRIJEM “ (Buhač, Čobanković, Herceg, Iločki Podrumi, Papak, Trs, Zelenika.)

Za dodatni poseban ugođaj pobrinut će se glazbenica Petra Marković uz pratnju na gitari.

Program Pjenušavog srijemskog doručka:

9h30 – dolazak gostiju

10h00 – pjenušci dobrodošlice

10h15 – otvorenje, pozdrav i uvodni govor

10h30 – doručak u vinogradu uz glazbu

13h00 – »En primeur« SRIJEM

14h00 – završetak događaja

Obavezne su rezervacije na brojeve 098 710 644 (Snježana Papak), 098 346 851 (Mladen Papak). Broj mjesta je ograničen. Cijena Pjenušavog srijemskog doručka: 100kn.

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku:

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u neke restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku. Više na:   http://visitvukovar-srijem.com/hr/sto-vidjeti-i-dozivjeti/gastronomija/vinski-podrumi-i-kusaonice/

Prijedlozi za ručak: http://www.turizamilok.hr/hr/sto-vidjeti-i-dozivjeti/restorani/

Prijedlog za noćenje:  u prilogu maila i na http://www.turizamilok.hr/hr/smjestaj/

Događaj će biti dijelom programa Dunav Art Festivala. Više na: https://web.facebook.com/DunavArtFestival/

Na Pjenušavi doručak ponesite svoje dekice, neku dobru knjigu, odjenite ugodnu odjeću, kremice sa zaštitnim faktorima, šešire – i puno dobre volje. Pokušajte zaboraviti mobitele, i pripazite na blizinu srpske mreže, koja je poprilično skupa, a blizu smo granice… (isključite mobilne podatke!).

Druženje s vinarima i drugim ljubiteljima pjenušaca dignut će vas među zvijezde, srijemski doručak vratit će hrani izvorne okuse, pa ćemo zajedno kušati zvjezdice u čaši kako je, navodno, rekao otac šampanjaca Dom Pérignon. Da ipak ne bude previše zvjezdica, preporučujemo piti puno vode i držati se hlada.

Organizatori: Salon pjenušavih vina Zagreb & TZ Vukovarsko-srijemske županije

PR kontakt: Marija Vukelić, prof. 098 277301

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleŠtajerska je zeleno srce Austrije
Next articlePurica – svjetska putnica