Travel AdvisorTravel Advisor

Plutajuće kino stiže na najveće umjetno jezero u Parizu

Paris svake, pa tako i ove godine, u ljetnim mjesecima organizira događaj Paris Plages, ili na hrvatskom – Pariške plaže. S obzirom da su tijekom nekoliko mjeseci kino dvorane bile zatvorene, njihovo ponovno otvaranje proslaviti će i u sklopu Paris Plages tako što će postaviti plutajuće kino “Cinéma sur l’Eau”.

Pariške ljetne plaže

2002. godine pokrenut je događaj Paris Plages. Od tada svako ljeto Parizom dobije svoje privremene pješčane plaže. Tijekom godina lokacija se mijenjala, sada se plaže postavljaju duž Seine i najvećeg umjetnog jezera u Parizu Bassin de la Villette. Tako u središtu Pariza možete uživati u pijesku, ležaljkama, suncobranima, palmama, kulturnim i sportskim aktivnostima, ali i plivati u plutajućim bazenima.

Kako ove godine ništa nije prema planu tako su se i Paris Plages morale prilagoditi novonastaloj situaciji.

Plutajuće kino na Bassin de la Villette

by Spark-Agency

18. srpnja građani Pariza imati će priliku za jedinstveni događaj – gledanje filma s jednog od 38 električnih čamaca. Svaki brod može primiti četvero do šestero ljudi, a zbog pravila socijalnog distanciranja u čamcu će moći biti samo članovi iste obitelji ili društva. Sveukupno, ovi čamci mogu primiti do 150 ljudi. Jedinstveni doživljaj biti će besplatan za tih 150 sretnika koji svoje ulaznice izbore na lutriji. Dodatnih 150 film će moći gledati s jedne od ležaljki na privremenoj plaži.

Prikazivati će se film Plivaj muški (u originalu “Le Grand Bain”) iz 2018. godine. Komedija o grupi muškaraca koji osnivaju tim sinkoniziranog plivanja dobar je odabir za unijeti malo smijeha u ova stresna vremena.

Café de Flore je kultna kavana u kojoj u Parizu treba popiti kavu

Preplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleNajljepše gradske plaže
Next articlePriuštite si najbolje krstarenje Jadranom ovog ljeta po posebnoj cijeni