Travel AdvisorTravel Advisor

Popis stranica na kojima je najbolje pratiti razvoj situacije s Corona virusom

Popis stranica

Od pojava prvo epidemija pa kasnije pandemije dobro je pratiti I znati gdje se što događa. Zbog toga smo istražili web stranice kako bi vam dali nekoliko prijedloga.
Zanimljivo je da su I Apple I Google zabranili sve aplikacije koje se bave Corona virusom , a nisu potvrđene od strane vlade. Na taj se način bore protiv krivih informacija I širenja panike. Ako vas zanima sve o Novel Corona virusu (COVID-19) I gdje se širi pogledajte neku od ovih stranica:
Autoritet na svjetskom nivou gdje se mogu pronaći vi najrelevantniji podaci je svakako Svjetska zdravstvena organizacija – WHO.
Interaktivna mapa koja pruža uvid u posljednje globalne brojke koje mijenjaju na dnevnoj bazi se nalazi ovdje.
Najbolja interaktivna mapa je ona s Univerziteta John Hopkins.

Avio kompanije

Najnovije informacije, statuse letova te sve o otkazima i uvjetima je najbolje potražiti na web stranicama avio kompanija:

Lufthansa, Air France, KLM, British, Emirates, Qatar, Turkish, Ryanair, Easyjet, Wizz, Croatia, Air Serbia


Je li sigurno putovati?

WHO – Svjetska zdravstvena organizacija nije zabranila putovanja niti se nešto tako implicira. Preporučeno je da se smanji broj putovanja na minimum. Ne samo na druge kontinente I u druge zemlje nego I unutar samih zemalja, regija I pokrajina. Razlog tome je što se tako virus prenosi značajno manje. Razne države su donijele različita pravila I to je najvažnije. Ta pravila imaju zakonsku snagu I prema njima se treba ponašati. Mnoge zemlje jesu ili budu zatvorile granice pa neće biti moguće putovati bez nekog čvrstog razloga, a za kojeg će biti potrebno nabaviti dozvolu. Većina avionskih kompanija ukida brojne letove. Putnici koji se vračaju iz žarišnih područja spadaju pod posebne režime samoizolacije I kontrole.

Ako se pojave simptomi treba se obratiti (telefonski) svom liječniku koji će uputiti na epidemiologa. Nikako se ne smije napuštati boravište I kretati među ljudima. To je krajnje neodgovorno prema drugima te je takvo ponašanje podložno zakonskim kaznama.
Putna osiguranja ne pokrivaju bolničke I ostale troškove. Ako se nađete u bolnici u nekoj od stranih zemalja platit ćete bogatstvo za medicinske tretmane I boravak stoga pamet u glavu. Bolest COVID – 19 više nije “neočekivani događaj” što znaći da je svatko sam sebi kriv I da se ne može obratiti putnom osiguranju. Ista ne pokrivaju otkaze putovanja zbog pandemije. Svako osiguranje ima svoj neki datum od kada je to na snazi.

O tome kako se štiti smo pisali ovdje. Najnovije Novosti se mogu pratiti na: DW, CNN, BBC, China Daily, Today Online I na mnogim drugima. Popis stranica može biti i duži pa ako znate neku dobru dodajte u komentar.

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleZnate li da nebom lete prazni avioni koji samo prže gorivo?
Next articleKako je sada putovati po Aziji? Darko zna.