Provjerite zašto se ovog ljeta “pola Europe” kupalo na ovim plažama

Autor članka:
Podijeli:

Ljeto nije gotovo, sada su plaže privlačnije nego ikada. More je toplo, gužvi više nema iako plaže nisu prazne, a sve radi. Sada, već sljedećeg vikenda ne najbolje vrijeme za posjetiti neku od ovih ljepotica ili…ne drugu jer je na Kvarneru stotinjak divnih plaža koje samo čekaju na nas.

Neke od najljepših plaža na Kvarnerskim otocima (Cresu, Krku, Rabu,…):

Otok Cres

Plaža Sv.Ivan (Lubenice)

Mjesto Lubenice visoko na brdu djeluje kao kulisa nekog srednjovjekovnog filma. Plaža je dostupna s kopna, no zahtjeva dobru fizičku spremu. Lakše je dostupna brodom. Prirodna, čista i mirisna bez ikakvih sadržaja koji bi kvarili spoj s prirodom. Na mnogim međunarodnim listama je među najljepšim na Mediteranu. Lubenice su mjesto za pamćenje.

plaža

Valun

Nalazi se na zapadnoj strain otoka. Okružena je gustom borovom šumom u kojoj se nađe savršen prirodni hlad. Kako na Cresu nikad nije gužva tako se i na ovoj plaži može naći svoje “mjesto pod suncem” ili bolje rečeno u hladu. Pored plaže je auto kamp te nekoliko ugostiteljskih objekata.

Otok Krk

Vela plaža

Glavna gradska plaža u Baškoj je šljunčana i duga dva kilometra i zato ju s razlogom svrstavamo u obiteljske plaže. Idealna za obitelji s djecom jer je dosta plitka, a dostupni su i razni sadržaji. Nalaze se tamo i pedaline, najam daski i vodeni tobogani. Nije na odmet spomenuti da plažu okružuju i restorani i kafići. Jedna je od najpoznatijih plaža na Jadranu.

plaža

Zlatna plaža

Ime je dobila po šljunku i liticama zlataste boje. Nije dostupna s kopnene strane već samo morske. Lokalci ovu plažu zovu Velo Čelo.Na pola puta je između Punta i Stare Baške. Nema sadržaja, ali prirodna ljepota i smještaj su magneti za sve jahte koje su u prolazu prema marini Punat ili gradu Krku.

Otok Susak

Spiaza

Možda je neobično staviti na popis obiteljskih plaža onu na najudaljenijem otoku (treba ipak do tamo doći s djecom), ali, za sve vas koji se upustite u tu znajte da će se isplatiti. Najkraće rečeno – ovo je pješčani raj! Duž cijele plaće je plićak, voda je uvijek topla, a nema ni auta koji bi predstavljali opasnost. Iznajmite ležaljke i suncobrane i neometano uživajte s obitelji.

Otok Rab

Rab
Sergio Gobbo

Rajska plaža

Pješčana plaža, plitko i toplo more, a ujedno i jedna od najbolje opremljenih plaža u Hrvatskoj. Pod time mislimo na potpunu infrastrukturu, barove, restorane, sportske sadržaje i biciklističke trake. Idealno za aktivan obiteljski odmor. Nalazi se pored mjesta Lopar na otoku Rabu. Nudi razne sadržaje za male i velike. Duga je 2 km.

Suha Punta

Ovaj šumoviti poluotok s prekrasnim šljunčanim i stjenovitim plažama idealan je za ljubitelje biciklizma, jer staze u hladu borova vode sve do skrivenih plaža. Za goste kojima je udobnost na prvom mjestu, na raspolaganju su sunčališta, najam ležaljki i suncobrana, koktel barovi, kafići, restorani, igrališta za tenis, odbojku na pijesku i čisti i dobro održavani sanitarni čvorovi. Parkiralište postoji.

Otok Lošinj

Čikat

Blizu središta Malog Lošinja, s one strane brda, se nalazi jedna od najljepših uvala na otoku. Park šuma od alepskog bora koja uokviruje pješčanu plažu i čini nezaboravni spoj zeleno plave kombinacije mora i hlada. Duž obale se nalaze povijesne vile iz doba Austrougarske te nekoliko ekskluzivnih hotela. Tu je dolazio i car Franjo Josip.  Jedna od najljepših i najbolje uređenih plaža Jadrana. The Guardian je ovi plažu opisao kao savršenu za obiteljski odmor.

Čikat

Rovenska

Ime je dobila po buri koja “rove” tj. ruje obalu. Nalazi se s druge strane velebitskog kanala pa nije čudno stoga je 1856. sagrađen lukobran kako bi zaštitio ovu lijepu uvalu. Uz plažu je gusta borova šuma koja pruža dosta hlada. Nalazi se blizu mjesta Veli Lošinj pa je dostupna raznovrsna ugostiteljska ponuda.

Mošćenička Draga

Sipar

Duga šljunčana plaža u prirodnom zaljevu se proteže duž cijelog mjesta u dužini od dva km. Prije par godine je ovu plažu najprestižniji svjetski turistički časopis Conde Nast Traveller proglasio jednu od 15 najljepših. Uz plažu se nalaze razni ugostiteljski objekti te ponuda vodenih sportova i ronjenja. Pijesak se na tom mjestu taloži stoljećima iz potoka koji dolazi s obronka Učke. Zbog ograničenog parkinga treba doći na vrijeme.

Rijeka

Rijeka

plaža Žurkovo

Rijeka je veliki grad, no ima desetak divnih plaža. Od Preluka i Kantride na zapadu do nekoliko manjih plažna na Pećinama. Izdvojio bih Žurkovo jer je zaista organizirana kao prava plaža. Djelomično je betonska, a ostalo su stijene.  Ima parking, ugostiteljske locale, u jutro dosta hlada te dobru ponudu vodenih sportova. Na plaži su dozvoljeni psi. Lijepa je šetnica Lungomare Žurkovo – Kostrena.

Crikvenica

plaža Crikvenica

Plaža za pse

U lučici Podvorska sa zapadne strane središta grada se nalazi posebna plaža za pse. Plaža je šljunčana i u biti je dio “normalne” plaže od koje je izdvojena. Na obali se nalazi Monty’s Dog Beach and Bar gdje se može kupiti omiljena hrana za vase ljubimce. U ponudi se nalaze razne pseće delicije poput sladoleda, čipsa i posebne “pive”. Crikvenica je pet friendly destinacija.

Plaže su prirodni biseri. Jednako su privlačne ljeti kao i zimi. Nisu uvijek za kupanje, ali šetnja s ljubimcem ili obitelji, vožnja biciklom ili jednostavno uživanje u moru i prirodnim elementima je jednako dobro čitave godine. Vitamin Sea je uvijek dobro došao za naše zdravlje i pozitivan stav u životu.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Nove objave