Portugal je po treći puta proglašen svjetskom vodećom destinacijom

Portugal je proglašen

Portugal je po treći puta proglašen svjetskom vodećom destinacijom po WTA (World Travel Awards) organizaciji.

Osvojio je sveukupno 12 nagrada u gradu Muscat u Omanu na ceremoniji proglašenja. Lisabon je proglašen svjetskom gradskom destinacijom za odmor, a Madeira svjetskom vodećom destinacijom u kategoriji otoka.

Portugal je proglašen
Madeira

Također je i turistička zajednica Portugala proglašena najboljom na svijetu.

Portugal je osvojenim nagradama osigurao mjesto jedne od vodećih svjetskih destinacija. Ministrica turizma Rita Marques tvrdi da je sve to rezultat strategija razvijenih prije mnogo godina kojima Portugal želi dovesti i do titule najodrživijeg grada na svijetu.

World Travel Awards organizacija je osnovana 1993. godine “s ciljem priznavanja, nagrađivanja i slavljenja uspješnosti svih ključnih sektora u kategoriji putovanja, turizma i industrije gostoprimstva.”

“Danas je World Travel Awards organizacija globalno prepoznata kao obilježje industrijske izvrsnosti.” – istaknuli su na WTA webu.

Zašto posjetiti Portugal?  Od prekrasne Atlantske obale duge 800 km, prekrasnih gradova, bogate kulture i povijesti, mjesta gdje se staro isprepliće s modernim do srdačnih ljudi. Razloga je nebrojeno, krenite istraživati ovu jedinstvenu europsku zemlju.

5 aplikacija koje olakšavaju putovanja

Iako mali po veličini, Portugal je zemlja prepuna raznovrsnih kultura, bogate povijesti, gostoljubivih ljudi i prirodnih ljepota.  Uživajte u karakterističnim plavim pločicama, šetajte uskim uličicama i razgledajte spomenike Lisabona. Isprobajte bogatu gastronomiju Alentejoa, istražite spektakularne doline Douroa i posjetite Porto i Gaijeve vinske podrume da biste iz prve ruke vidjeli kako se proizvodi vino Porto.

 

Cijela lista pobjednika i nagrada se može pogledati OVDJE

 

Travel Advisor – Business

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Najljepša mjesta u Portugalu

Najljepše plaže u Portugalu