Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto posade zrakoplova na letovima ne piju tople napitke

Posade zrakoplova na letovima ne piju tople napitke. Nikada nećete vidjeti stjuardese da piju avionski čaj ili kavu. Zašto si dobrovoljno uskraćuju tako ukusne napitke, posebno jutarnju kavu?

Noćni i ranojutarnji letovi su teški, treba ostati budan i nasmijan. Šalica kave u takvim trenucima upravo je ono što bi olakšalo posao i duge sate u zraku.

Voda za kavu i čaj nije flaširana već iz tankova u stoji u tankovima za vrijeme leta. I mogla bi biti zaista odvratna. Prema istraživanjima na 158 zrakoplova voda u 13 %  njih sadržavala je nezdrave bakterije. A u dva aviona u vodi je pronađena, E.coli. Svaki deveti avion dobije negativnu ocjenu za kvalitetu vode kako je javio Business Insider.

Kakvoću vode na letovima kontrolira državna agencija kako bi bilo sigurno da je voda u zrakoplovima pitka. Zakonom je i propisano na koji način i kako često se moraju održavati tankovi u kojima voda stoji.

Prema studiji International Journal of Environmental Research and Public Health mnoštvo mikroorganizama koji se nalaze u tankovima za transport vode do aviona završi s vodom u avionskim tankovima. Roditelji s djecom trebali bi dobro razmisliti prije nego li  napune bočicu vodom iz zrakoplova.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

15 trikova za pametno pakiranje

Kako mudro spakirati elektroničke uređaje za sigurno putovanje?

Nemojte samo snimati, napravite dobru fotografiju

Previous articleŠto kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?
Next articleKoje kompanije nude internet u avionu?