Travel AdvisorTravel Advisor

Postaje li Hrvatska prva covid-safe destinacija za goste iz Njemačke?

Saznajte postaje li Hrvatska prva covid-safe destinacija za goste iz Njemačke

Odlične vijesti dolaze iz Münchena gdje je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u dvodnevnom radnom posjetu. U glavni bavarski grad došla je u ponedjeljak te se sastala sa zamjenikom predsjednika Njemačkog autokluba ADAC, Karlheinzom Jungbeckom. Radi se o najvećem udruženju u Europi koje ima 22 milijuna članova te je jedna od najutjecajnijih europskih institucija što se tiče putovanja automobilom i kampinga.

Stay safe in Croatia!

Glavni ljudi u ADAC-u bili su vrlo zainteresirani za projekt Safe Stay in Croatia. Tko ne zna o čemu se radi, to je web platforma putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Stay Safe in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove. Projekt su još u veljači predstavili ministrica Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Glavna tema svibanjskog broja ADAC-ovog Reisemagazina, jednog od najpoznatijih njemačkih izdanja za putovanja, bili su Kvarner i Istra. To je samo još jedna dodatna potvrda koliko su hrvatske destinacije popularne među njemačkim zaljubljenicima u putovanja.

© Dimitry Anikin

Suradnja bi se nakon sastanka trebala dodatno intenzivirati

Ministrica Brnjac izjavila je nakon sastanka kako joj je drago što je sastanak dobro prošao. Rekla je kako su u ADAC-u iskazali interes da suradnju između ove dvije zemlje podignu na još višu razinu te su Hrvatskoj ponudili prvi institucionalni okvir. Zapravo se radi o sporazumu između ADAC-a i našeg Ministarstva turizma i sporta kroz koji bi Hrvatska bila označena kao prva covid-safe destinacija. “S obzirom na to da ADAC ima 22 milijuna članova, jasno je kakve koristi nam to donosi”, nadodala je ministrica.

Što znači ova suradnja?

Ministrica Brnjac je objasnila da će konkretizacija ove suradnje značajno pridonijeti vidljivosti Hrvatske. Uz to, olakšat će i dolazak njemačkih gostiju u našu zemlju. Svaki gost će moći brzo i jednostavno dobiti sve informacije koje su mu potrebne. I to preko ADAC-ove aplikacije najboljih cestovnih ruta te njihove aplikacije za nautički turizam s obzirom na to da se Hrvatska posebno ističe kao jedna od najtraženijih nautičkih destinacija. Tu su i auto i moto karte Hrvatske, kamping karte, neke publikacije vezane uz kampove, pojačana zajednička promocija i još mnogo toga.

© Hrvoje_Photography

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleOdržan Pjenušavi zagorski doručak na Hršak Bregu
Next articleNew York napokon ukinuo i posljednje restrikcije