Travel AdvisorTravel Advisor

New York: prazni trajekti za Kip slobode

New York je svjetsko gospodarsko središte, poznato po Wall Streetu i sjedištima mnogih, globalnih kompanija. No, New York je ujedno i važna turistička destinacija i velik dio gospodarske aktivnosti u gradu čini upravo turistička djelatnost. Turizam u New Yorku godišnje donese 45 milijardi dolara i osigurava čak 300.000 radnih mjesta. Turističke atrakcije zatvorene su u ožujku, u mjesecu kada počinje najintenzivnija turistička sezona.

Prema projekcijama 2020. godina treba je donijeti 67 milijuna posjetitelja. Prošla su već četiri mjeseca od zatvaranja turističkih atrakcija i, unatoč ponovnom otvaranju nekih lokacija, skori oporavak nije izgledan.

Kip slobode ponovo otvoren

Posve je jasno da dolazak u New York nije potpun bez obilaska Kipa slobode. Trajekti koji voze na otok bili su mjesto gdje su se mogli čuti svi svjetski jezici, a mjesta nikada nije bilo dovoljno za sve koji su ga htjeli posjetiti. Bila je to omiljena atrakcija i domaćima koji su ga nerijetko posjećivali.

Nakon što je četiri mjeseca bio zatvoren, krajem srpnja Kip slobode ponovo je otvoren za posjetitelje. No, trajekti koji voze na otok i dalje su većinom prazni.

Broadway još uvijek u mraku, a Times Square poluprazan

Kazališta i muzeji na Broadwayu još su jedna od svjetski poznatih atrakcija za koje se uvijek tražila karta više. Zbog epidemioloških mjera oni su još uvijek zatvoreni, a tako će ostati do kraja godine.

Ni na Times Squaru nema onog svima poznatog prizora „mravinjaka“. Iako je neke lokacije možda i bolje posjetiti sada kada nema gužve, na Times Square svi hrle upravo zbog te poznate gužve. Ono malo posjetitelja koji se tamo nađu u ovom periodu uglavnom su razočarani. Ponovo je otvoren i Empire State Building no situacija ni tamo nije ništa bolja.

New York se pokušava orijentirati na domaće posjetitelje, ali bezuspješno. Iako se u posljednjem valu popuštanja mjera dosta atrakcija otvorilo turista jednostavno nema. Uz još uvijek obveznu karantenu za posjetitelje iz velikog broja zemalja neće ih tako skoro ni biti.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleSaznajte sve što treba doživjeti na Malti
Next articleAustrija pozvala svoje građane kući