Travel AdvisorTravel Advisor

Projekt Arca Adriatica – upoznajte maritimnu baštinu Jadrana

Projekt Arca Adriatica – upoznajte maritimnu baštinu Jadrana

Jadransko more već je tisućljećima neiscrpan izvor života, stvarajući tako bogatu i raznoliku pomorsku baštinu na obje njegove obale. Glavni cilj projekta Arca Adriatica, iz programa Interreg Italija-Hrvatska, razvoj je zajedničkog turističkog proizvoda koji se temelji na načelima društvene i ekološke održivosti i koji u isto vrijeme valorizira, čuva, štiti i promiče maritimnu baštinu.

Izjava direktorice TZ Kvarnera, dr. sc. Irene Peršić Živadinov:

„Pomorska baština svrstava se svakako u one segmente turističke ponude kojima ističemo identitet naše regije. Projekt Arca Adriatica pomaže nam da definiramo i profiliramo pomorsku baštinu kao ono čime se ponosimo i ono što daje pečat našoj destinaciji. Prekogranična suradnja s talijanskim partnerima taj učinak umnožava, jer zajednički razvoj jamči veću kvalitetu, uspješnost i razmjenu turista, a prekogranične destinacije kroz EU projekt promiču iste vrijednosti. Vjerujem da valorizacijom i zaštitom maritimne baštine u sklopu projekta Arca Adriatica stvaramo trajne vrijednosti za razvoj turističke ponude kulturnog turizma.“

Deset partnera

U projektu sudjeluje sveukupno deset partnera, s hrvatske obale Jadrana to su Primorsko-goranska županija koja je ujedno i vodeći partner, Općina Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica Kvarnera, Ekomuzej „Kuća o batani“ te općina Tkon, dok su s talijanske strane Jadrana u projekt uključeni Općina Cervia, Općina Cesenatico, Mediteranski agronomski institut u Bariju, Grad San Benedetto del Tronto i Sveučilište u Veneciji Ca’ Foscari.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleDvije zemlje, četiri dana, sedam restorana, deset vinarija
Next articleHotel Falkensteiner Beograd