Search
Close this search box.

Proljetno putovanje: Najbolja mjesta za izlet prije ljetne turističke navale

Autor članka:
Podijeli:

Proljetno putovanje najbolji je izbor za izlet prije ljetne turističke navale

Međutim, gdje otići na proljetno putovanje? Možda vas inspiriraju neka od ovih mjesta koja smo stavili u popis za proljetna putovanja. Također, morate razumjeti da nije da ljudi ne putuju, ali su po zračnim lukama i cestama gužve znatno manje nego u ljeto ili oko školskih te vjerskih praznika.

Tanzanija

Serengeti i Ngorongoro krater su u ovo doba godine vrlo ugodni. Kišna sezona počinje sredinom travnja pa nema puno vlage u zraku. Životinje su živahne i lako ih je vidjeti. Ngorongoro krater je poput velikog zoološkog vrta i jedno od meni najljepših mjesta na svijetu.

slon i antilope u savani

Visoke litice na rubovima ne dozvoljavaju životinjama izlaz iz kratera, a kako je od 1959. pod zaštitom, lako je vidjeti Big 5. Krater je površine od 260 km2. Nalazi se u velikoj savani Serengeti u sjevernoj Tanzaniji uz granicu s Kenijom i parkom prirode Masai Mara. Vjerojatno najbolji safari na svijetu je upravo u Serengetiju.

Kanari

Tenerifi u ožujku su kratke hlače i majice. Dok je Europa još hladna, skijaška sezona u najboljem mjesecu, a svima je već dosta zimskih kaputa, na Kanarima je kasno proljeće. Nije ugodno samo kanarincima, ugodno je i turistima koji bijeli poput jogurta, uglavnom subotom, izlaze iz čartera u potrazi za suncem.

planina na kanarima

Otok nudi sve što treba. Od all inclusive hotela do jeftinih apartmanskih naselja, mnoštvo restorana i dobru zabavu noću. Rent a Car je povoljan stoga je najbolje uzeti auto kartu i u obilazak otoka. Vulkanski pejzaži, kaktusi i palme, banane i plaže. Otok vječnog proljeća je, kao što i ime kaže, odličan izbor za proljetno putovanje.

Las Vegas

Savezna Država Nevada uglavnom je pustinja, pogotovo oko Las Vegasa. Temperature su u ožujku najbolje. Nije vruće kao ljeti te noći nisu više toliko hladne kao zimi. Pustinja Mojave je na prvi pogled prazna bez života, no neka mjesta ipak valja posjetiti. Brana Hoover na rijeci Colorado i jezero Mead su tridesetak kilometara od grada. Nešto dalje sjeverno je park Valley of Fire.

las vegas

Let malim avionom do Grand Canyona je “must” za svakog tko prvi put dođe u Vegas. Treba paziti da je izlet na South Rim, jer sve ostale točke koje se nude kao izleti uz kanjon nisu “one prave”. Ako ne potrošite sav novac u kasinima i šopingu najbolje je svaku večer izaći na neki šou poput Cirque du Soleil, La Reve, Blue Man Group…

Cipar

Otok u južnom Mediteranu podijeljen je na Grčku i Tursku stranu. U ovo doba godine je idealno mjesto za odmor i potragu za suncem. Nikozija, glavni grad podijeljen u dvije države, Famagusta na istoku, polutok Karpas, luka u Parfosu, antički Salamis i još mnogo povijesnih lokaliteta koje treba razgledati čine ovaj otok vrlo zanimljivim. Ožujak je dobar mjesec jer manje-više sve radi, ali turista ipak nema u hordama u kojima će preplaviti otok koji mjesec kasnije.

cipar

Nizozemska

Keukenhof je vrt Europe koji se otvara 24. ožujka i otvoren je do 15. svibnja. Park očekuje više od milijun posjetitelja, stoga je za posjetu dobro odabrati dan u tjednu kad je gužva manja. Keukenof se smatra najljepšim parkom za proljetno putovanje na svijetu te služi kao izvozna izložba nizozemske cvjećarske industrije. Svake godine je drugačije dizajniran, a ožujak je definitivno najbolje vrijeme za posjetu.

Keukenhof u proljeće

Autor naslovne fotografije: © Mark Tegethoff

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave