Travel AdvisorTravel Advisor

Provjerili smo je li Crikvenica idealno mjesto za vikend

Čudno je ovo neko vrijeme došlo – organizam traži nove destinacije, okuse, mirise, iskustva, a u isto vrijeme razum govori ostani doma. Ali, teško je putnika zadržati na jednom mjestu pa smo našli način kako pomiriti te dvije strane. Spremni na socijalnu distancu odlučili smo provjeriti kakva je trenutna situacija u jednoj od omiljenih turističkih destinacija, nama tek dva sata udaljenoj – Crikvenici!

Vikend Crikvenica

Crikvenicu sam uvijek izbjegavala u ljetnoj sezoni jer djeluje prenapučeno. Ipak, računala sam na ove loše turističke rezultate kojima nas svakodnevno bombardiraju i pomislila da će možda biti dovoljno mjesta od ručnika do ručnika. I bila sam u pravu! U turističkoj zajednici kažu nam da su trenutno na nekih 60% lanjskog broja gostiju u ovom periodu. Za vikend smo obišli plažu, beach bar i restoran i po mojoj procjeni taman ih je dovoljno za opušteni vikend odmor.

Plaža Crni Molo

Odmah po dolasku u Crikvenicu uskočili smo u kupaće kostime, obuli japanke i s ručnikom pod rukom uputili se, a gdje drugdje nego na kavu! Uz odličnu kavu (i pokoji gin tonic) u Water Sport Centru raspitali smo se o vodenim aktivnostima koje nude. Malo nas je razočaralo kad smo saznali da zbog bure nećemo moći sve probati. Dođete li kada nema bure izbor aktivnosti je stvarno velik – skijanje na vodi, vožnje gliserom, padobrani, vožnja na banani, wakeboard,…

 

Zbog vremenskih (ne)prilika ipak smo odlučili ove adrenalinske aktivnosti ostaviti za drugi put, a razočaranje potopiti u moru. Na plaži je bilo sasvim dovoljno mjesta za sve željne sunčanja i kupanja pa smo i mi malo radili na svojoj ljetnoj boji. Kada je glad prevladala prošetali smo do obližnjeg restorana Galiot. Sukladno temperaturama zadržali smo se na laganoj, ljetnoj hrani – povrću na grilu, salati od piletine i lignjama.

Za osvježenje smo potražili savjet simpatične voditeljice Ane koja nam je predstavila ponudu koktela. Osim već klasičnih koktela u ponudi imaju i neke jako zanimljive kombinacije koje sami osmišljavaju. Nisam mogla odoliti svježem, kiselkastom okusu Mermaid Lemonade koktela. Možda je razlog i to što sam slaba na kišobrančiće, ali nisam pogriješila s odabirom. Ana nam je dala i savjet gdje otići na dobru večeru, vino i malo plesa pa nismo morali previše razmišljati kamo navečer.

Sabbia Restaurant & Lounge Bar

 

Tuš, malo šminke i četka za kosu bili su dovoljni da zaključimo da se možemo uputiti na posljednje odredište dana – Sabbia Lounge Bar. Već smo na ulazu dočekani s pjenušcem i izborom rakija. Predložili su nam da se zaputimo na gornju terasu koja se nalazi iznad plaže. Pogled na zalazak sunca je stvarno spektakularan pa smo bili sve veći optimisti da će i večera opravdati naša očekivanja.

Konobar Ivica predstavio nam je specijalitete uz pokoju zanimljivost. Tako smo saznali kako raspoznati domaću škarpinu od uvozne i gdje se mogu pronaći najbolji škampi. Kako se apetit povećavao dok je Ivica govorio tako je i naša narudžba postajala sve veća. Odluka je na kraju pala na već spomenutu domaću škarpinu, kvarnerske škampe i pizzu Katarina sa zanimljivim spojem sastojaka. Uz večeru smo degustirali kvarnerska vina, između ostalog Sansigot za koje do tada nismo čuli.

Kada smo saznali da za desert nude lava cake s tartufima i waffle na štapiću briga oko ljetne linije pala je u vodu.

Zabavu smo nastavili u donjem dijelu kluba koji je također na otvorenom. Uz dobru glazbu, izvrsne koktele i vidnu socijalnu distancu među gostima nismo imali nikakav razlog poći natrag u apartman dok nas bura nije otjerala.

Idući dan smo na plaži sumirali dojmove od večeri ranije i s tugom zaključili da se moramo uputiti natrag u Zagreb. Kratki, ali slatki vikend! Crikvenica za vikend se pokazala kao odlična lokacija za brzo punjenje baterija u ovom novom normalnom.

Travel Advisor – Hrvatska

Pretplatite se na naš YoutTube kanal.

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleGurmanski izlet u Brodsko posavsku županiju
Next articlePlešivica ili hrvatska Champagne regija