Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Nova tjedna veza između Rijeke i Munchena – Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku 

Radi se o novoj liniji Lufthanse koja će letjeti direktno svake subote sve do 5.10.2019.g. iz Rijeke do Lufthansinog drugog najvećeg čvorista, Munchena.

Munchen je jedini aerodrom u Europi koji je dobio 5 zvijezdica od međunarodne organizacije za ocijenjivanje zračnog prometa, Skytrax Research iz Londona. Iz Munchena putnici imaju dalje veze do 140 destinacija u 46 država diljem svijeta.

Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Promet na navedenoj liniji će se vršiti Bombardierom CRJ900 koji može primiti 90 putnika u ekonomskom i poslovnom razredu. Na svečanoj inauguraciji nove Lufthansine destinacije, na Zračnoj luci Rijeka upirličen je svečani doček zrakoplova vodenim slavolukom, a putnici su dočekani sa domaćim slasticama i lokalnim folklorom. Istoj su prisustvovali i čelni predstavnici obje strane.

Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Predstavnica Zračne luke Rijeka, Vedrana Čubranić, Rukovoditelj za Plan i razvoj pozdravila je sve prisutne uz sljedeću izjavu: “Nakon rekordne 2018.godine u kojoj je Zračna luka RIjeka oborila sve povijesne rekorde, te ostvarila rast prometa od gotovo 30% u odnosu na prošlu godinu, Zračna luka Rijeka i ove godine očekuje rekordan promet putnika. Očekivani prelazak brojke od 200.000 putnika u 2019.g. Zračna luka Rijeka namjerava ostvariti zahvaljujući upravo dolasku novih aviokopmanija, među kojima je i ovaj dolazak renomirane Lufthanse i uspostavljanje njezine prve redovne linije iz Munchena za Rijeku. Navedeno predstavlja iznimni značaj za Zračnu luku Rijeka, ali i čitavu regiju, budući upravo Lufthansa, kao najznačajniji europski avioprijevoznik sa preko 200 destinacija i jednom od najvećih flota na svijetu, predstavlja jednog od ključnih partnera za dodatno pozicioniranje Zračne luke Rijeka i Kvarnera kao avio destinacije. Dodavanjem Rijeke na kartu destinacija Lufthanse postali smo dio mreže najveće zrakoplovne grupacije u Europi sa 142 milijuna putnika prevezenih u 2018.g. Svakako se nadamo da je ovo samo početak naše duge i uspješne suradnje, te da ćemo u narednim godinama Lufthansu dočekati i iz brojnih drugih gradova Europe i time doprinositi ostvarenju našeg cilja – održivom razvoju i poboljšanju zračne povezanosti Rijeke i Kvarnera sa Europom i svijetom.“

Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Peter Pullem, Viši direktor prodaje Lufthansa Group za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu, izjavio je slijedeće: “Izuzetno smo ponosni što našim putnicima možemo ponuditi novu liniju te ne taj način širiti svoju prisutnost na ovom veoma važnom tržistu. Trenutno, Lufthansa Groupa u Hrvatskoj nudi 220 tjednih veza iz svih značajnih zračnih luka na ovom tržistu. Mi, u Lufthansa Groupi želimo nastaviti nuditi najbolji proizvod i uslugu našim putnicima i partnerima u Hrvatskoj. S više prevezenih putnika nadamo se doprinjeti razvitku lokalne turističke ponude.”

Prvi Lufthansin let stigao u Rijeku

Lufthansa Group zrakoplovne kompanije nude 13,267 tjednih veza do 318 destinacija u 102 države diljem svijeta.

Nova linija (RJK) – Munich (MUC) ukratko:
• jednom tjedno (svake subote od 25.5.2019 do 5.10.2019.)
• LH (1698): MUC 17:50 – 18:55 RJK
• LH (1699): RJK 19:30 – 20:40 MUC
• Udaljenost: 408.43 km (220.3774 nautičkih milja)
• Tip zrakoplova: Canadair CRJ 900 (CR9)

Posjetite naš YouTube kanal

Travel Advisor – business

Najveći aerodromi na svijetu

Boeing je riješio probleme sa softverom zbog kojih su pali avioni ?

Koje kompanije nude internet u avionu?