Travel AdvisorTravel Advisor

Putovanje vlakom koji povezuje tri europske metropole

Privatni češki prijevoznik RegioJet poznat je kao low-cost autobusni prijevoznik koji povezuje destinacije diljem Europe. Posljednjih godina sve više prelaze u segment željezničkog prijevoza s istim poslovnim modelom. Što se cjenovne politike tiče nastoje ponuditi komforno putovanje vlakom po cijeni autobusnog prijevoza tako da bi cijene karata trebale biti relativno povoljne. Zbog svega toga sve su popularniji među mlađim putnicima i onima željnih malo drugačijeg načina putovanja.

Nova linija Prag – Beč – Budimpešta

Nova linija koja je pokrenuta tijekom pandemije povezuje tri Europske metropole – Prag, Beč i Budimpeštu dva puta dnevno. Iako se na prvu čine da su time izravna konkurencija nacionalnom željezničkom prijevozniku, zapravo i nisu. Naime, ovo je jedina željeznička linija koja povezuje ova tri grada. Nacionalni prijevoznik povezuje Prag, Bratislavu i Budimpeštu, a zaobilazi Austriju i njezin glavni grad. Ovom linijom ciljaju i na dio avio-putnika jer nude istu razinu usluge kao u avioprijevozu. To znači da ćete u vlaku biti posluženi obrokom i osvježenjem, ali i da imate touchscreen ispred sebe sa sadržajem koji bi vam trebao biti zanimacija tijekom vožnje. Putnici će moći birati između tri razine usluge (standard, relax i business).

Iako će vožnja vlakom s takvom razinom komocije svakako privući dio putnika ne treba zanemariti da put od Praga do Budimpešte, s nekoliko stajanja, traje sedam sati. Iz same kompanije poručuju da s vremenom koje se izgubi kod putovanja avionom (raniji dolazak, kontrole, čekanje prtljage…) ovo nije toliko znatno dulje putovanje. Ciljaju na ekološki osviještene putnike koji uživaju u samom putovanju i cijene komfor koji im vlak osigurava.

Povezanost s Hrvatskom

Razmišljate li o putovanju ovom relacijom znajte da i do Praga možete doći RegioJet vlakom u ljetnim mjesecima. Hrvatska, odnosno Rijeka je povezana s Pragom vlakom koji vozi od kraja lipnja do kraja kolovoza, a cijene karata se kreću već od 22€.

Ekonomično i komforno, putovanje vlakom svakako ima svoju ciljanu publiku. Prije same pandemije bio je vidljiv porast broja putnika željeznicom, a očito ni pandemija nije toliko naštetila ovom segmentu kada se i dalje otvaraju nove linije i povezuju nove destinacije.

Preplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleVratite se u prošlost šetnjom po čarobnim Balama
Next articleMoj odmor iz snova na jedrilici s nepoznatim ljudima