Travel AdvisorTravel Advisor

Putujmo lokalno: Pomozite nam da otkrijemo hrvatske skrivene dragulje

Putujmo lokalno je projekt Savjetnika za putovanja u kojem ćemo se potruditi naći sve one skrivene dragulje u Hrvatskoj za koje samo rijetki znaju. Ali, pošto takvo nešto ne možemo napraviti sami, trebat će nam vaša pomoć!

#putujmo_lokalno

Sigurno ste, putujući kroz Hrvatsku, naletjeli na neki skroviti kutak koji biste najradije zadržali samo za sebe. Svatko od nas zna za bar jedno takvo mjesto. To su vam oni skriveni slapovi do kojih morate hodati kroz žbunje, vidikovci do kojih dolazite čudnim putevima i prirodne utvrde koje se trude skriti od očiju javnosti.

Mićo Samardžija

No, to ne mora nužno biti ni neko određeno mjesto. To može biti i dobra vinarija za koju ste letimice čuli ili super restoran za kojeg nitko ne zna. Takvi dragulji su upravo ono što mi tražimo.

Hrvatska je prepuna takvih lokacija. Moramo naučiti cijeniti mjesta iz kojih dolazimo, ali i naučiti druge da se i bez dugih letova može naći prava avantura.

Mićo Samardžija

U pripremi već imamo nekoliko članaka s tajnama od kojih se jako teško odvojiti, ali ne možemo otkriti Hrvatsku sami. Zato nam je potrebna vaša pomoć! Ako znate za neko podcijenjeno mjesto u Lijepoj našoj, otkrijte nam svoju tajnu i uljepšajte nam dan.

Sve što trebate napraviti je reći o čemu se radi, gdje je lokacija, kako doći do nje i zašto je vama posebna putem privatne poruke, komentara ili našeg službenog maila zgtraveladvisor@gmail.com. Bilo bi odlično da imate nekakve fotke mjesta. Zahvaljujemo vam unaprijed! 🙂

Dobra nuspojava

Na ideju projekta “Putujmo lokalno” smo došli zbog trenutne situacije u svijetu. Znamo da će biti malo teže putovati kroz sljedećih par mjeseci, pa smo odlučili vidjeti što se to ima vidjeti u Hrvatskoj. Istražujući smo shvatili da mi stvarno nemamo pojma gdje mi živimo. Postoje tako predivna mjesta u Hrvatskoj koja stvarno zaslužuju puno više pažnje.

Mićo Samardžija

Nakon što smo odlučili napisati ovaj članak smo shvatili da ovaj cijeli projekt može jako pomoći malim poduzećima i mjestima koja nemaju brdo love za marketing. Puno vinarija, sirana, malih turističkih mjestašaca i drugih (iako smo već malo dosadni s izrazom) skrivenih dragulja će osnažiti kroz ovaj projekt. Upravo zato smo uz ovaj projekt napravili i #kupujmo_lokalno.

Vrijeme je da krenemo otkrivati gdje mi to točno živimo, ali i da pomognemo našoj zajednici!

Previous articleAprilili – znate li kada je nastalo ludiranje?
Next articleKakav je život na Baliju i kako se otok oporavlja od turista